ΔΙΕΘΝΗ

Ν. Αφρική: Σύλληψη 4 αστυνομικών για τη δολοφονία υπόπτου

ν-αφρική-σύλληψη-4-αστυνομικών-για-τη-δ-254050

Τέσσερις αστυνομικοί από τη Νότια Αφρική που σκότωσαν εν ψυχρώ έναν ύποπτο για τη διάπραξη ληστείας, πυροβολώντας τον στο κεφάλι ενώ εκείνος ήταν πεσμένος στο έδαφος, παραδόθηκαν τη Δευτέρα, μετά την προβολή ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας όπου καταγράφθηκε το περιστατικό.

Το μαγνητοσκοπημένο υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο από την εφημερίδα The Sunday Times και σε αυτό διακρίνεται ένα στέλεχος της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νοτίου Αφρικής (SAPS) να πυροβολεί τον άνδρα στο κεφάλι από πολύ κοντινή απόσταση αφού τον έχουν ήδη πυροβολήσει στον ώμο και το στήθος.

Ο ύποπτος κειτόταν ήδη στο πεζοδρόμιο αφού δέχθηκε την σφαίρα στον ώμο του καθώς επιχειρούσε να διαφύγει από την αστυνομία, δείχνει το βίντεο. Το αίμα από το κεφάλι του άνδρα σχηματίζει μια λίμνη στο πεζοδρόμιο.

«Παραδόθηκαν και τους συλλάβαμε. Τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος τους για φόνο, ωστόσο ενδέχεται να προσθέσουμε και άλλες κατηγορίες» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αστυνομικής Διεύθυνσης Ερευνών (IPID), Γκρέις Λάνγκα.

Σύμφωνα με την ίδια οι αστυνομικοί θα παραμείνουν προφυλακισμένοι παρά τις εκκλήσεις τους για επιτάχυνση της διαδικασίας και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου