ΔΙΕΘΝΗ

Αερομεταφορά 36 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στην Καμπούλ

αερομεταφορά-36-τόνων-ανθρωπιστικής-βο-254016

Τρία στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μετέφεραν φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας 36 τόνων στην Καμπούλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείου Τύπου του αναφερόμενου υπουργείου.

Οι πτήσεις αυτές, σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν μετά από σχετικές οδηγίες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να απομακρυνθούν 300 άνθρωποι από το Αφγανιστάν.

«Το κάθε ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία για το λαό του Αφγανιστάν. Συνολικά 36 τόνοι φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και φαρμάκων μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο Αφγανιστάν» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Όπως αναφέρθηκε στα αεροσκάφη επέβαιναν ιατρικές ομάδες, προκειμένου να παρέχουν την κατάλληλη ιατρική βοήθεια στους ανθρώπους που εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν με τα ρωσικά μεταγωγικά αεροπλάνα.

Πρόκειται για την τέταρτη αποστολή απομάκρυνσης ανθρώπων που οργανώθηκε από τη Ρωσία, ενώ τα αεροσκάφη θα μεταφέρουν πολίτες της Ρωσίας και της Κιργιζίας, αλλά και Αφγανούς σπουδαστές που σπουδάζουν στη Ρωσία εκτός του Αφγανιστάν.

Από την 26η Αυγούστου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, η Ρωσία απομάκρυνε 770 Ρώσους, Λευκορώσους, πολίτες της Κιργιζίας, Αρμένιους, Ουκρανούς και Αφγανούς πολίτες από το Αφγανιστάν, ενώ η Μόσχα έστειλε 72 τόνους φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου