ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η μετάλλαξη Όμικρον σε πάνω από 10% των νέων κρουσμάτων

γαλλία-η-μετάλλαξη-όμικρον-σε-πάνω-από-253931

Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον συνεχίζεται και στη Γαλλία η οποία ανακοίνωσε πως πάνω από 10% των νέων κρουσμάτων κορονοϊού προέρχονται από αυτή την παραλλαγή.

Αυτό είναι και ο κύριο λόγος πίσω από τα σχέδια, για πιο αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος σε δημόσιους χώρους, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας στη Γαλλία.

Το νέο εμβολιαστικό πάσο που θα εισαχθεί στις αρχές του νέου χρόνου θα απαιτεί από τους ανθρώπους να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού για την είσοδό τους στα εστιατόρια, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων.

Με τον υγειονομικό κανονισμό που ισχύει σήμερα, ένα πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ για την COVID-19, είναι αρκετό για την είσοδο στο εσωτερικό αρκετών δημόσιων χώρων.

Τα σχέδια για το νέο υγειονομικό πάσο ανακοινώθηκε χθες, από τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter radio είπε επίσης, ότι αναμένει πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η αρμόδια υπηρεσία Υγείας στη Γαλλία, θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη της προσφοράς εμβολιασμών στα παιδιά, ηλικίας από πέντε ως έντεκα ετών.

Για την ώρα, μπορούν να εμβολιαστούν μόνο παιδιά με σοβαρά νοσήματα ή παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με πρόσθετους υγειονομικούς κινδύνους. Ο Βεράν δήλωσε πως ο εθελοντικός εμβολιασμός όλων των παιδιών θα μπορούσε να αρχίσει στις 22 Δεκεμβρίου.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου