ΔΙΕΘΝΗ

60χρονος πλήρωνε για να βλέπει live να βιάζουν παιδιά

60χρονος-πλήρωνε-για-να-βλέπει-live-να-βιάζο-252419

Μία ακόμα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης.

Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 60χρονου αλλοδαπού και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κάτοχος θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλούσε με άλλους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την καταβολή ποσού, με αντάλλαγμα είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) με παιδιά που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ίδιου με ανήλικους, με σκοπό την ασέλγεια σε βάρος τους. Από την αξιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε η εμπλοκή του 60χρονου αλλοδαπού στην υπόθεση.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στη διεύθυνση που προέκυπτε πως εργάζεται ο 60χρονος, αλλά από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως πλέον εργαζόταν και διέμενε μόνιμα σε χώρα της Ευρώπης. Υπήρξε άμεση ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της χώρας, όπου διέμενε ο 60χρονος, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι το χρονικό διάστημα από 23/12/2011 έως και 30/3/2015 ο δράστης πραγματοποίησε 284 συναλλαγές στις Φιλιππίνες. Συναλλαγές που αφορούσαν ζωντανή μετάδοση με παιδιά που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις, είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ίδιου με ανήλικους, προκειμένου να ασελγήσει σε βάρος τους.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας έχει υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου