ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή στη νέα κυβέρνηση

βουλγαρία-ψήφος-εμπιστοσύνης-από-τη-β-25240

Η βουλγαρική Βουλή έδωσε το «πράσινο φως» στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον αρχηγό του GERB – Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Η νέα κυβέρνηση μειοψηφίας απαρτίζεται από το συντηρητικό κόμμα GERB και το δεξιό Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο και θα έχει στη Βουλή τη στήριξη του αριστερού κόμματος «Εναλλαγή για τη Βουλγαρική Αναγέννηση» (ABV) και του Πατριωτικού Μετώπου, εθνικιστικού συνασπισμού.

Η Βουλή ενέκρινε το κυβερνητικό σχήμα με 144 ψήφους υπέρ, 83 κατά και μία αποχή στη Βουλή των συνολικά 240 εδρών.

Με άλλη ψηφοφορία, ο αρχηγός του GERB – Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας εξελέγη πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Την υποψηφιότητα του Μπόικο Μπορίσοφ στήριξαν 149 βουλευτές και 85 ψήφισαν στη Βουλγαρική Βουλή που αριθμεί συνολικά 240 έδρες.

Ο Μπορίσοφ είναι επίσημα ο πρώτος πολιτικός στη σύγχρονη ιστορία της Βουλγαρίας που αναλαμβάνει για δεύτερη φορά την πρωθυπουργία της χώρας.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του GERB Τσβέταν Τσβετάνοφ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρές προκλήσεις με δεδομένη τη φριχτή οικονομική κατάσταση στη χώρα.

«Η ευθύνη είναι τεράστια και είμαι βέβαιος ότι ο κ. Μπορίσοφ έχει την ισχυρή βούληση και την προσήλωση να οδηγήσει τη χώρα έξω από τη βαθιά κρίση» τόνισε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να επιτύχει πολιτική και θεσμική σταθερότητα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου