ΔΙΕΘΝΗ

Ενέκρινε το εμβόλιο της αμερικανικής Novavax για επείγουσα χρήση ο ΠΟΥ

ενέκρινε-το-εμβόλιο-της-αμερικανικής-nov-248821

Για τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό μίλησε η Μαρία Γιαννακάρα, με τους γιατρούς να της δίνουν μόλις 1% πιθανότητα να επιβιώσει. Τα προβλήματα ένα χρόνο μετά παραμένουν.

Εμεινε στη ΜΕΘ για 18 εικοσιτετράωρα και λίγες ημέρες μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο είχε μιλήσει στο LIVE NEWS για την περιπέτεια της υγείας της.

Όμως ένα χρόνο μετά, ο αγώνας συνεχίζεται, καθώς η εικοσαήμερη παραμονή της στη ΜΕΘ, της έχει αφήσει κινητικά προβλήματα και τραύματα στο σώμα της.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, με δυσκολία κατεβαίνει τα σκαλιά, ενώ δείχνει στην κάμερα του LIVE NEWS την ανεπανόρθωτη ζημιά που άφησε η κατάκλιση στα πόδια της, σε σημείο που δεν μπορεί να βάλει τα παπούτσια της.

«Βλέπετε πως είναι το πόδι, έχει μείνει έτσι, για να βάλω κάλτσα τώρα», λέει η κ. Γιαννακάρα.

Ο αγώνας συνεχίζεται για την 56χρονη γυναίκα, που αντιμετωπίζει και αναπνευστικά προβλήματα με την δύσπνοια να μην την έχει εγκαταλείψει και το οξύμετρο να βρίσκεται κάθε βράδυ στο προσκέφαλό της.

Ακριβώς ένα χρόνο από τον κορωνοϊό κι ακόμα δεν έχει καταφέρει να επανέλθει στην προηγούμενη φυσική της κατάσταση, με την καθημερινότητα να μοιάζει ένας μικρός Γολγοθάς.

Η Μαρία Γιαννακάρα, συμπληρώνοντας εξάμηνο από τη νόσηση, έκανε και τα δυο εμβόλια, ενώ σε λίγες μέρες θα πραγματοποιήσει και τη τρίτη δόση. Κάνει έκκληση σε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί και να τηρεί τα μέτρα, αφού όπως λέει ακόμα και αν καταφέρει κάποιος να ξεπεράσει τον κορωνοϊό, η ανάρρωση από την νοσηλεία στην εντατική είναι μακροχρόνια και επίπονη.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου