ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Απένειμε τα κρατικά βραβεία στους νεοναζιστές του Τάγματος Αζόφ και του Δεξιού Τομέα

ζελένσκι-απένειμε-τα-κρατικά-βραβεία-2486

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για την απονομή κρατικών βραβείων σε στρατιωτικούς της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη από τους ρώσους εισβολείς (κρατικά βραβεία στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, από την pravda.com.ua).

Απονεμήθηκαν κρατικά βραβεία

Σε 286 στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απονεμήθηκαν κρατικά βραβεία, γράφει η ουκρανική ιστοσελίδα pravda.com.ua. Οι 229 από αυτούς είναι στρατιωτικοί της 36ης ξεχωριστής ταξιαρχίας πεζοναυτών, η οποία μαζί με άλλες μονάδες υπερασπίζεται ηρωικά τη Μαριούπολη.

«Μέγιστη ευγνωμοσύνη από όλο τον ουκρανικό λαό προς την 36η Ταξιαρχία, την Αζόφ, τη 12η Ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, τους συνοριοφύλακες, τους εθελοντές του Δεξιού Τομέα, το 555ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, την αστυνομία και τις αμυντικές δυνάμεις.

»Αιώνια δόξα σε όλους όσους στάθηκαν υπέρ της Μαριούπολης, ολόκληρου του κράτους μας και του λαού της Ουκρανίας!», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι (φωτογραφία,κάτω, από το κείμενο της ουκρανικής ιστοσελίδας), αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση στην πόλη είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Τέλος σε διαπραγματεύσεις

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, οι Ρώσοι αρνήθηκαν να ανοίξουν διαδρόμους εκκένωσης από τη Μαριούπολη.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι η εξόντωση των υπερασπιστών της Μαριούπολης από τους Ρώσους θα θέσει τέλος σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, προσθέτει, μεταξύ άλλων, η ουκρανική ιστοσελίδα.

Πηγή: pravda.com.ua, echedoros-a.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου