ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ: Ο 25χρονος Λίβυος ήταν γνωστος στην MI5

επίθεση-με-μαχαίρι-στο-ρέντινγκ-ο-25χρο-24748

Γνώριμος στην υπηρεσία αντικατασκοπείας και ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου, την ΜΙ5, φαίνεται πως ήταν ο 25χρονος Λίβυος που κρατείται με την υποψία ότι είναι ο ένοχος της επίθεσης με μαχαίρι στο Ρέντινγκ, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι από την επίθεση που σημειώθηκε σε πάρκο του Ρέντινγκ το Σάββατο, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ λίγη ώρα μετά την επίθεση, συνελήφθη ο Καΐρι Σανταλάχ, με την αστυνομία να δηλώνει πως δεν αναζητά άλλον ύποπτο για το συμβάν.

Σύμφωνα με τις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται το BBC, ο 25χρονος είχε απασχολήσει την ΜΙ5 το 2019, όταν υπήρξαν πληροφορίες ότι ο νεαρός ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό, με το ενδεχόμενο να προβεί σε τρομοκρατικό χτύπημα. Ωστόσο, οι περαιτέρω έρευνες δεν απέδειξε απειλή ή άμεσο κίνδυνο και έτσι οι αρχές δε προχώρησαν σε μεγαλύτερη έρευνα.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών της Βρετανίας, δήλωσε την Κυριακή ότι ο δράστης έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο για εγκλήματα που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία, ενώ μάλιστα ανέφερε ότι ο 25χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το πρώτο από τα τρία θύματα που κατονομάστηκε είναι ο Τζέιμς Φέρλονγκ και πρόκειται για έναν 36χρονο δάσκαλο. Οι συνάδελφοί του τον περιέγραψαν ως έναν ευγενικό άνθρωπο, που είχε πάθος για τη δουλειά του και αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τους μαθητές του.

Οι γονείς του είπαν σε δική τους δήλωση ότι θα ζει για πάντα στις καρδιές τους.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου