ΔΙΕΘΝΗ

Ο κορονοϊός “χτύπησε“ το κοινοβούλιο της Ουγκάντας

ο-κορονοϊός-χτύπησε-το-κοινοβούλιο-247360

Περίπου 50 μέλη και εργαζόμενοι της Βουλής της Ουγκάντας, που είχαν συμμετάσχει πρόσφατα σε αθλητικές εκδηλώσεις κοινοβουλίων της περιοχής στη γειτονική Τανζανία, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, δήλωσε χθες Τρίτη εκπρόσωπος του θεσμού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι βουλευτές και οι συνεργάτες τους επέστρεψαν από την Αρούσα της Τανζανίας, όπου συμμετείχαν σε αθλητικούς αγώνες των κοινοβουλίων των χωρών της ανατολικής Αφρικής.

Μέχρι στιγμής κανένας από τους κοινοβουλευτικούς ή τους υπαλλήλους που μολύνθηκαν δεν έχει χρειαστεί να εισαχθεί σε νοσοκομείο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα, η Ουγκάντα έχει καταγράψει από τον Μάρτιο του 2020, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της, σχεδόν 3.300 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 130.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, έχουν χορηγηθεί κάπου 10 εκατ. δόσεις εμβολίων από τον Μάρτιο, αλλά το ποσοστό των κατοίκων της χώρας (συνολικά 45 εκατ.) που έχει εμβολιαστεί πλήρως παραμένει ακόμη σε πολύ χαμηλό επίπεδο, δεν ξεπερνά το 3,1%.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου