ΔΙΕΘΝΗ

Ο ψεύτικος «Ιάπωνας Μπετόβεν» μεταμορφώθηκε και ζήτησε συγνώμη

ο-ψεύτικος-ιάπωνας-μπετόβεν-μεταμο-247171

O Ιάπωνας Μαμόρου Σαμουραγκότσι, ο οποίος επί είκοσι χρόνια προσποιείτο τον αναγνωρισμένο κουφό συνθέτη, εμφανίστηκε σήμερα τελείως μεταμορφωμένος μπροστά στις κάμερες για να παραδεχτεί την απάτη του, κατηγορώντας ωστόσο για δυσφήμιση τον μουσικό που είχε προσλάβει για να συνθέτει για λογαριασμό του.

«Ζητώ συγνώμη», δήλωσε ο άνδρας που ήταν εμφανισιακά αγνώριστος, καθώς η άλλοτε εύρωστη σιλουέτα με τα μακριά μαλλιά, τη γενειάδα, τα γυαλιά ηλίου και τα μαύρα κοστούμια μετατράπηκε σε μια συνήθη παρουσία υπαλλήλου γραφείου, ξυρισμένου και με κοντά μαλλιά.

Ο άνδρας που ήταν γνωστός ως ο «Ιάπωνας Μπετόβεν» παραδέχτηκε ότι η κώφωσή του δεν ήταν πλήρης και ότι είχε προσλάβει έναν μουσικό για να συνθέτει κομμάτια που ο Σαμουραγκότσι υπέγραφε επί 18 χρόνια.

Κατά την μακρά συνέντευξη Τύπου-ομολογία και με ταπεινωμένο βλέμμα, ο Σαμουραγκότσι επέμεινε ότι χρειαζόταν έναν διερμηνέα προκειμένου να κατανοεί τις συνομιλίες, παρότι μπορεί να διακρίνει ένα μέρος των ήχων. Ωστόσο στη συνέντευξη, απαντούσε κανονικά στους δημοσιογράφους ξεχνώντας μερικές φορές να κοιτάζει τον βοηθό διερμηνέα και χωρίς να ζητεί την επανάληψη των ερωτήσεων.

«Δεν έχω την εντύπωση πως χρησιμοποίησα κάποιον για να γίνω διάσημος» τόνισε αναγνωρίζοντας πως «προκάλεσε πρόβλημα με τα ψέματά του».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου