ΔΙΕΘΝΗ

Λάμπει το Χονγκ Κονγκ: Η μεγαλύτερη έκθεση κοσμημάτων της Ασίας είναι γεγονός [εικόνες]

λάμπει-το-χονγκ-κονγκ-η-μεγαλύτερη-έκθ-246829

Πάντα από διαμάντια, μπαμπού καλυμμένα με σμαράγδια, δράκοι από οπάλιο και ρουμπίνια φωτιάς, είναι μόλις μερικά από τα χιλιάδες κοσμήματα, που παρουσιάζονται στη μεγαλύτερη έκθεση κοσμημάτων της Ασίας αυτή την εβδομάδα.

Για πρώτη φορά, δύο μεγάλες εκθέσεις κοσμήματος θα διεξαχθεί την ίδια ώρα στο Χονγκ Κονγκ. Η 31η Διεθνής Εκθεση Κοσμημάτων άνοιξε τις πόρτες της την Πέμπτη στο Διεθνές Κέντρο Εκθέσεων & Συνεδρίων του Χονγκ Κονγκ, ενώ η Διεθνής Εκθεση Διαμαντιών και Μαργαριταριών ξεκινάει τη Δευτέρα.

Συνδυαστικά οι δύο εκθέσεις συγκεντρώνουν περισσότερους από 3.800 εκθέτες και καταστήματα από τις 52 χώρες, για να δείτε τα πιο όμορφα κομμάτια τους.

Είναι λογικό η έκθεση να διεξαχθεί στο Χονγκ Κονγκ, μια πόλη γεμάτη με καταστήματα και κατασκευαστές κοσμημάτων, πολλοί από τους οποίους στοχεύουν στους τουρίστες.

Στο Διεθνές Εκθεση Κοσμημάτων του Χονγκ Κονγκ Wan Chai που διεξάγεται ήδη, η λάμψη από τα διαμάντια και τα κοσμήματα είναι εκτυφλωτική και οι έμποροι έρχονται με γιγάντιες βαλίτσες, αγοράζοντας περιδέραια διαμαντιών, ενώ οι πελάτες λιανικής κάνουν βόλτες χαζεύοντας από περίπτερο στο περίπτερο .

Παρόλο που η έκθεση είναι γνωστή στους εμπόρους, δεν είναι ευρέως γνωστή στο κοινό, πιθανώς λόγω της λανθασμένης αντίληψης ότι είναι αυστηρά εμπορική έκθεση. Ωστόσο, το κοινό μπορεί να εισέλθει με ένα εισιτήριο 13 δολαρίων.

Οι τιμές λιανικής πώλησης στην έκθεση είναι περίπου 10 % υψηλότερες από τις τιμές χονδρικής, αλλά ακόμη και έτσι είναι κατά 70% φθηνότερα από τα καταστήματα εκτός της έκθεσης, προσελκύοντας έτσι πελάτες από όλο τον κόσμο.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου