AROUND THE WEB

Κυνηγητό για «απαγωγή» που αποδείχθηκε… πρόταση γάμου

κυνηγητό-για-απαγωγή-που-αποδείχθη-24601

Πανικός επικράτησε στους δρόμους της Μόσχας με περιπολικά να καταδιώκουν δύο άνδρες που άρπαξαν μία γυναίκα και την έβαλαν στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου σε ένα περιστατικό που πίστεψαν πως ήταν απαγωγή. Ωστόσο, στην πραγματικότητα ήταν μέρος μιας πρότασης γάμου. Οι δύο δράστες του περιστατικού παραμένουν υπό κράτηση.

Ένας περαστικός, που κατέγραψε το περιστατικό με την κάμερα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Μόσχας, δίπλα από το αρχηγείο της FSB, δήλωσε στην ιστοσελίδα LifeNews, πως δύο μασκοφόροι άνδρες βγήκαν από μία Bentley Continental, άρπαξαν το «θύμα» και την έβαλαν στο αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο η γυναίκα να προβάλει αντίσταση.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ενημερώθηκε η αστυνομία και όλα τα περιπολικά τέθηκαν σε υψηλή επιφυλακή. Κάποια στιγμή σταμάτησαν τους «απαγωγείς» και τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα, όπου αμέσως προσπάθησαν να εξηγήσουν το περιστατικό ως μια σύγχρονη εκδοχή μιας παράδοσης, η οποία έμελλε να καταλήξει σε πρόταση γάμου.

Το «θύμα», μια φοιτήτρια σε πανεπιστήμιο της Μόσχας, αρνήθηκε να υποβάλει μήνυση, και αφέθηκε ελεύθερη, μαζί με έναν από τους απαγωγείς, ο οποίος ήταν και ο σύντροφός της.

Άλλοι δύο άνδρες που εμπλέκονται στο περιστατικό, παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με την αστυνομία αντιμετωπίζουν ποινή για μικρό χουλιγκανισμό, με πιο πιθανή την επιβολή προστίμου.

Στην πρώην Σοβιετική Ένωση, η απαγωγή της νύφης ήταν ένα κοινό έθιμο στον Καύκασο και την Κεντρική Ασία, Η σημασία του είναι αμφίσημη. Στη χειρότερη περίπτωση, πρόκειται για έγκλημα, που οδηγεί συχνά σε βιασμό ενώ η νύφη αναγκάζεται να παντρευτεί τον βιαστή της για να μην επιστρέψει στην οικογένεια ως ντροπιασμένη. Σε άλλες περιπτώσεις οι δύο οικογένειες κανονίζουν τον γάμο, με την νύφη και τον γαμπρό να αποδέχονται τη μοίρα τους. Στη σύγχρονη εκδοχή του, μπορεί να πρόκειται για μια συμβολική αναπαράσταση με δύο συναινούντες ενήλικες.

Κι ενώ το περιστατικό στη Μόσχα φαίνεται πως ήταν ένα παιχνίδι, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε πως οι απαγωγείς νυφών συνεχίζουν να παραμένουν ατιμώρητοι στην Τσετσενία, το Νταγκεστάν και άλλες περιοχές με ισχυρές πατριαρχικές κουλτούρες, παρά τις απειλές για την επιβολή μεγάλων προστίμων και φυλάκιση για τους εμπλεκόμενους.

Πηγή: Russia Today/ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου