ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ερντογάν με εβραϊκή κοινότητα – Μήνυμα συνεργασίας σε Ισραήλ

συνάντηση-ερντογάν-με-εβραϊκή-κοινότ-244849

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσκάλεσε την Τετάρτη στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα τα μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας στην Τουρκία, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας και φιλίας στο Ισραήλ.

«Αποδίδω σημασία στο διάλογό μας που αναζωογονήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ κ. Χέρζογκ και τον πρωθυπουργό κύριο Μπένετ», ανέφερε.

Ο Ερντογάν σημείωσε πως η ειλικρινής και η εποικοδομητική στάση που θα επιδείξει το Ισραήλ στο θέμα των ειρηνευτικών προσπαθειών με την Παλαιστίνη θα συμβάλλει στη διαδικασία εξομάλυνσης.

«Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ είναι ζωτικές από την άποψη της σταθερότητας και της ασφάλειας της περιοχής μας. Στο θέμα αυτό αποδίδω σημασία κυρίως στη δική σας στήριξη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε την συνεργασία μας, να αξιολογήσουμε καλύτερα το υψηλό δυναμικό μας. Αποδίδω σημασία στη συνέχιση της επαφής και του διαλόγου, διότι πιστεύω πως αυτό είναι προς το κοινό μας συμφέρον».

Επίσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστησε τη σημασία της ενίσχυσης του περιβάλλοντος ειρήνης και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.

«Δεν θέλουμε να δούμε ποτέ ένταση, συγκρούσεις και αναταραχές σε αυτή την αρχαία γεωγραφική περιοχή, η οποία φιλοξενεί τους ιερούς χώρους των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών.

Η μεγαλύτερη επιθυμία της Τουρκίας είναι μια Μέση Ανατολή όπου θα συμβιώνουν ειρηνικά οι κοινότητες που έχουν διαφορετικό θρήσκευμα, γλώσσα και εθνική καταγωγή.

Οι προειδοποιήσεις μας προς την ισραηλινή κυβέρνηση στοχεύουν να την κάνουν να προσεγγίσει στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής από την άποψη της μακροπρόθεσμης ειρήνης και σταθερότητας», ανέφερε.

Συναντήσεις με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Τουρκίας

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε επίσης μία σειρά συναντήσεων χθες το βράδυ στο προεδρικό μέγαρο με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων ο Αλί Κοτς και ο Φερίτ Σαχένκ.

Δεν υπήρξαν δηλώσεις.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου