ΔΙΕΘΝΗ

Ανακάλυψαν φάρμα μωρών στην Ινδία

ανακάλυψαν-φάρμα-μωρών-στην-ινδία-24451

Νοσοκομείο της Ινδίας είχε μετατράπηκε σε “έκθεση” μωρών που είχαν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους και τα πουλούσαν προς 1.200 ευρώ το ένα σε άτεκνα ζευγάρια.

Τριάντα κρεβάτια του νοσοκομείου Palash είχαν μεταβληθεί σε “φάρμα μωρών”, με την αστυνομία να καταφέρνει την τελευταία στιγμή να αποτρέψει την πώληση δύο βρεφών, ενώ τρία ακόμα αναζητούνται μετά την πώλησή τους.

Ο μάνατζερ του Νοσοκομείου Arun Bhadoria συνελήφθη όταν κατά την διάρκεια έρευνας δεν μπορούσε να εξηγήσει που βρίσκονται δύο μωρά που είχαν γεννηθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, όταν ένα κορίτσι με τους γονείς του προσέγγιζε το νοσοκομείο για έκτρωση, οι γιατροί του νοσοκομείου έπειθαν την οικογένεια να μην διακόψει την κύηση και πως αυτοί θα φρόντιζαν για την υγεία και την αποκατάσταση του βρέφους.

Μετά την γέννηση των προς πώληση βρεφών, το προσωπικό του νοσοκομείο έμπαινε το ίδιο στην διαδικασία εύρεσης άτεκνων ζευγαριών και προωθούσαν έναντι χρημάτων την υιοθεσία.

Η έρευνα της αστυνομίας επεκτείνεται και στα ζευγάρια που πιθανόν είχαν αγοράσει ή εξέφρασαν την θέληση για αγορά βρέφους.

newmoney.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου