ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στο Μπαγκλαντές: 32 νεκροί από φωτιά σε φέρι

τραγωδία-στο-μπαγκλαντές-32-νεκροί-από-243126

Η φωτιά σε φέρι που έπλεε σε ποταμό στο νότιο Μπαγκλαντές ξέσπασε από άγνωστη αιτία. Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγαλύτερος από τους 32.

«Το φέρι Obhijan 10, τριών καταστρωμάτων, έπιασε φωτιά στη μέση του ποταμού. Έχουμε ανασύρει 32 πτώματα. Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να γίνει ακόμη βαρύτερος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή του νοτίου Μπαγκλαντές όπου έγινε το δυστύχημα, ο Μοϊνούλ Ισλάμ.

«Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της φωτιάς, ορισμένα πνίγηκαν αφού έπεσαν στον ποταμό», πρόσθεσε ο Μοϊνούλ Ισλάμ.

Το πλοίο μετέφερε κάπου 1.000 ανθρώπους όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, σύμφωνα με τον Ναζμούλ Άλαμ, αξιωματούχο στην περιοχή.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (24.12.2021) κοντά στην πόλη Τζαλοκατί, 250 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, της Ντάκα.

Το νέο δυστύχημα στο Μπαγκλαντές προστέθηκε στη μακρά λίστα παρόμοιων τραγικών περιστατικών. Ειδικοί θεωρούν ότι τα συνεχή δυστυχήματα στο Μπαγκλαντές οφείλονται στην έλλειψη συντήρησης των πλοίων, στην υπερβολικά χαλαρή τήρηση των κανονισμών ασφαλείας και στον κορεσμό των φέρι, ενός από τα βασικά μέσα μαζικής μεταφοράς στη χώρα.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου