ΔΙΕΘΝΗ

Ανήλικος άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Μεξικό: Δύο νεκροί

ανήλικος-άνοιξε-πυρ-σε-σχολείο-στο-μεξ-242039

Ανήλικος άνοιξε πυρ σε σχολείο της πόλης Τορεόν στο βόρειο Μεξικό με αποτέλεσμα να σκοτώσει μια δασκάλα και να τραυματίσει τουλάχιστον έξι άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο δήμαρχος της πόλης Χόρχε Ζερμένο δήλωσε σε τοπικό κανάλι ότι το αγόρι είχε δύο όπλα όταν άρχισε να πυροβολεί στο ιδιωτικό σχολείο που έχει την ονομασία «Colegio Cervantes».

Τουλάχιστον πέντε μαθητές και μια ακόμη δασκάλα τραυματίστηκαν, συμπλήρωσε.

Στις εικόνες που μεταδίδονται από την περιοχή διακρίνονται αστυνομικοί και στρατιώτες να έχουν περικυκλώσει το σχολείο.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες σχετικά με την ηλικία του δράστη. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπάρχουν αναφορές ότι ήταν μεταξύ 11-12 ετών, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι βάσει των πρώτων στοιχείων που έχει συλλέξει η αστυνομία, το αγόρι ήταν μεταξύ 8-10 ετών.

«Το αγόρι ζούσε με τη γιαγιά του. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, αν και ήταν πολύ καλός μαθητής» είπε ο δήμαρχος στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ένα από τα τραυματισμένα παιδιά, ένα κορίτσι, υπέκυψε στα τραύματά της, όμως ο δήμαρχος του Τορεόν δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

[kathimerini.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου