ΔΙΕΘΝΗ

Ανοιχτή για το κοινό η εξοχική κατοικία του Πάπα

ανοιχτή-για-το-κοινό-η-εξοχική-κατοικί-240612

Οι πολυτελείς κήποι του Castel Gandolfo, μια θερινή απόδραση εδώ και αιώνες για τους ποντίφικες, άνοιξαν πλέον για το κοινό, μετά από εντολή του Πάπα Φραγκίσκου, όπως ανακοίνωση το Βατικανό τη Δευτέρα.

«Χρειάστηκε ένας άνθρωπος σαν τον Φραγκίσκο» για να ανοίξουν οι χώροι, δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Αντόνιο Παολούτσι, περιγράφοντας τους κήπους ως έναν «τόπο όπου το μεγαλείο της τέχνης και το μεγαλείο της φύσης συνδυάζονται σε μια αξιοθαύμαστη ισορροπία».

Η πολυτελής ιδιοκτησία νοτιοανατολικά της Ρώμης, που είναι μεγαλύτερη ακόμη και από την Πόλη του Βατικανού, έχει εκπληκτική θέα στη λίμνη Albano, καθώς και διακοσμητικούς κήπους και το δικό του αγρόκτημα.

Η βίλα και οι κήποι, που ανήκουν στην Αγία Έδρα από το 1596, επεκτάθηκαν κατά τη διάρκεια των αιώνων για να συμπεριληφθούν και άλλες ιδιοκτησίες με αποτέλεσμα πλέον να καλύπτει τα 135 στρέμματα.

Ανοιχτή για το κοινό η εξοχική κατοικία του Πάπα

Η κατοικία παραμένει εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα αγαπημένα μέρη των ποντιφικών, που «δραπετεύουν» εκεί για να ξεφύγουν από την καυτή πρωτεύουσα, σε αντίθεση με τον Πάπα Φραγκίσκο, γνωστός για την απλή ζωή του, που δεν έχει επισκεφθεί ακόμη το Castel Gandolfo, απογοητεύοντας τους κατοίκους της περιοχής.

Η επίσκεψη ωστόσο δεν είναι οικονομική, με ξεναγήσεις που κοστίζουν από 26 ευρώ το άτομο, μέχρι και 450 ευρώ για ομάδες άνω των 15 ατόμων.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου