ΔΙΕΘΝΗ

Η Lufthansa ακύρωσε 930 πτήσεις λόγω απεργίας των πληρωμάτων

η-lufthansa-ακύρωσε-930-πτήσεις-λόγω-απεργίας-των-239366

Η Lufthansa ακύρωσε 930 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη μετά την απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματός της για ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσει η απεργία των πληρωμάτων καμπίνας.

Τα πληρώματα καμπίνας ξεκίνησαν την απεργία τους την Παρασκευή έπειτα από μακρά διαμάχη για τα επιδόματα πρόωρης συνταξιοδότησης και τις συντάξεις με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχουν ακυρωθεί σχεδόν 3.000 πτήσεις προκαλώντας αναστάτωση στα ταξιδιωτικά σχέδια περισσότερων από 330.000 πελατών της Lufthansa.

Οι πτήσεις που ακυρώνονται σήμερα αποτελούν περίπου το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των πτήσεων που πραγματοποιεί η εταιρία.

Η Lufthansa κέρδισε μια προσωρινή διαταγή στο Ντίσελντορφ, αλλά αυτή αφορούσε μόνο την απεργία της Τρίτης και μόνο τα πληρώματα στο Ντίσελντορφ. Δικαστήριο στο Ντάρμσταντ, κοντά στη Φρανκφούρτη, απέρριψε κατά τη διάρκεια της νύχτας το αίτημα να σταματήσει η απεργία μέχρι την Παρασκευή.

«Η Lufthansa θα αποφασίσει σήμερα για τα επόμενα βήματα», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίς σήμερα.

Η Lufthansa μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση του Ντάρμσταντ, ωστόσο δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της.

Η αεροπορική εταιρία έχει επίσης ζητήσει την έκδοση και άλλης προσωρινής διαταγής στο Ντίσελντορφ προκειμένου να σταματήσει η απεργία εκεί μέχρι την Παρασκευή. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 13:00 ώρα Γκρίνουιτς (15:00 ώρα Ελλάδας).

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου