ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στη Βαυαρία: Πολλά βρέφη εντοπίστηκαν νεκρά σε διαμέρισμα

σοκ-στη-βαυαρία-πολλά-βρέφη-εντοπίστη-236653

Ρίγη έχει προκαλέσει στους κατοίκους της πόλης Βάλενφελς στη Βαυαρία η είδηση του εντοπισμού από την αστυνομία έως και επτά νεκρών βρεφών.

Τα άψυχα σώματα των μωρών βρέθηκαν σε διαμέρισμα και οι αρχές αναζητούν 45χρονη πρώην ένοικο, αν και ακόμη δεν γνωρίζουν εάν πρόκειται για τη δράστη.

Τα νεκρά βρέφη εντοπίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης έπειτα από ειδοποίηση κατοίκου της Βαλένφελς, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, στην αστυνομία.

Οι αρχές αναζητούν την προηγούμενη ένοικο της κατοικίας, γυναίκα 45 ετών, αν και ακόμη δεν γνωρίζουν εάν πρόκειται για τη δράστη.

«Την αναζητούμε τουλάχιστον ως πιθανή μητέρα των βρεφών» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η οποία προσέθεσε ότι οι σοροί ήταν «ήταν σε κακή κατάσταση».

Την Παρασκευή αναμένεται να διεξαχθεί νεκροψία και μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι ιατροδικαστές πρόκειται να ανακοινώσουν πόσο καιρό ήταν νεκρά τα βρέφη, το φύλο καθώς και τα αίτια θανάτου τους.

Παράλληλα διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν άλλα πτώματα.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στο διαμέρισμα διέμενε ζευγάρι που είχε αρκετά παιδιά. Πρόσφατα είχαν χωρίσει.

Ο δήμαρχος της πόλης Γενς Κορν δήλωσε ότι οι κάτοικοι έχουν σοκαριστεί.

Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια αρκετά περιστατικά βρεφοκτονίας.

Πέρυσι γυναίκα καταδικάστηκε για τη δολοφονία δύο εκ των παιδιών της, τα οποία είχε κρύψει σε καταψύκτη, ενώ σε μία ακόμη υπόθεση-σοκ οι σοροί εννέα νεογέννητων βρέθηκαν κρυμμένοι σε γλάστρες σε πόλη κοντά στα πολωνικά σύνορα το 2015.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου