ΔΙΕΘΝΗ

Μοιράζουν 100 VIP άδειες παραμονής σε επενδυτές

μοιράζουν-100-vip-άδειες-παραμονής-σε-επενδ-234987

Η αγγλική κυβέρνηση, προκειμένου να προσελκύσει οικονομικά ισχυρούς ξένους επενδυτές από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα βγάλει σύντομα σε δημοπρασία, μέσα από το πρόγραμμα «ελίτ βίζα» 100 VIP άδειες παραμονής στην Αγγλία, με την προοπτική της απόκτησης βρετανικού διαβατηρίου και υπηκοότητας σε πέντε χρόνια.

Οι εκατό αυτές άδειες παραμονής θα δοθούν με μόνο κριτήριο τα χρήματα που θα προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι, όπως συμβαίνει με τις δημοπρασίες, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση οι προσφορές θα είναι κλειστές σε φακέλους και θα ανοίξουν για να αξιολογηθούν όταν θα τελειώσει η προθεσμία υποβολής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ιβνινγκ Στάνταρντ, γι’ αυτές τις «ελίτ βίζες» υπάρχει ήδη τεράστιο ενδιαφέρον από ξένους «ολιγάρχες» ώστε υπολογίζεται ότι, για να έχει κανείς τύχη να την πάρει, θα πρέπει να προσφέρει τουλάχιστον 2.500.000 λίρες. Το πρόγραμμα για τις 100 VIP βίζες.

Μόνο με ρευστό

Το πρότεινε στην αγγλική κυβέρνηση το τμήμα μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών. Στην Αγγλία υπάρχει ήδη ένα πρόγραμμα που προσφέρει απλή άδεια παραμονής σε όσους ξένους επενδύουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο λίρες στην Αγγλία, αλλά επειδή η επένδυση αυτή γίνεται αποδεκτή και σε μετοχές, δεν φέρνει «ρευστό» στο βρετανικό υπουργείο των οικονομικών.

Με το νέο πρόγραμμα των 100 ελίτ βίζες, οι ξένοι επιχειρηματίες και ιδιώτες θα τις αγοράσουν με μετρητά και φυσικά μαζί με την άδεια παραμονής θα έχουν σε πέντε χρόνια και βρετανικό διαβατήριο.

Ο πρόεδος της επιτροπής που εισηγήθηκε το πρόγραμμα για τις 100 σούπερ άδειες παραμονής, καθηγητής Σερ Ντέιβιντ Μέτκαλφ, δήλωσε ότι «με το πρόγραμμα αυτό κάνουμε έμπρακτα γνωστό ότι η Αγγλία έχει ανοιχτή την πόρτα της για μπίζνες. Είναι σημαντικό για την αγγλική οικονομία να έρχονται στην Αγγλία άτομα με πολύ υψηλά εισοδήματα».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου