ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Δεύτερος θάνατος από τον άγνωστο κοροναϊό

κίνα-δεύτερος-θάνατος-από-τον-άγνωστο-234774

Δεύτερο θάνατο από ιογενή πνευμονία στην πόλη Βουχάν της κεντρικής Κίνας προκάλεσε η επιδημία ενός μέχρι τώρα άγνωστου κοροναϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Σοβαρές βλάβες

Το δεύτερο θύμα, ηλικίας 69 ετών, εισήχθη σε νοσοκομείο με σοβαρές βλάβες σε πολλαπλά όργανα και ανωμαλίες στη νεφρική λειτουργία, ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε μέσω του ιστοτόπου της η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Βουχάν. Ο άνδρας απεβίωσε προχθές Τετάρτη (15η Ιανουαρίου), διευκρίνισε.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 41 κρούσματα πνευμονίας στην πόλη Βουχάν. Με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που επικαλέστηκαν κινεζικά ΜΜΕ, θεωρείται πως τα κρούσματα ιογενούς πνευμονίας οφείλονται σε νέο τύπο κοροναϊού, μιας μεγάλης οικογένειας ιών που μπορούν να προκαλέσουν ευρύ φάσμα λοιμώξεων, από το απλό κρύωμα ως το εξαιρετικά θανατηφόρο Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ).

Οι αρχές της Ιαπωνίας επιβεβαίωσαν χθες Πέμπτη ότι τριαντάρης που είχε ταξιδέψει στη Βουχάν είναι το πρώτο κρούσμα της ασθένειας στη χώρα. Kινέζα έχει τεθεί σε καραντίνα στην Ταϊλάνδη, καθώς είναι φορέας μυστηριώδους στελέχους κοροναϊού.

Προειδοποίηση ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί εναντίον του κινδύνου να ξεσπάσει ευρύτερη επιδημία.

Τουλάχιστον 763 άνθρωποι τέθηκαν υπό επιτήρηση στη Βουχάν διότι είχαν έλθει σε επαφή με ασθενείς, ενημέρωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες Πέμπτη. Εξ αυτών, 644 θεωρείται πως δεν μολύνθηκαν, ενώ 119 συνεχίζουν να παρακολουθούνται. Το πρώτο θύμα ήταν άνδρας 61 ετών.

Το ξέσπασμα καταγράφηκε λίγες ημέρες πριν το Σεληνιακό Νέο Eτος, στα τέλη Ιανουαρίου, όταν πολλοί από τους 1,4 δισ. Κινέζους θα ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή προς και από το εξωτερικό.

Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές στην Ασία από το ξέσπασμα της επιδημίας του ΣΟΑΣ (2002-2003) που άρχισε στην Κίνα και στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 800 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου