ΔΙΕΘΝΗ

«Η συνύπαρξη στην Κύπρο είναι μονόδρομος» δήλωσαν Αρχιεπίσκοπος και Μουφτής

η-συνύπαρξη-στην-κύπρο-είναι-μονόδρο-233675

«Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την συνεργασία, την επικοινωνία και την συνύπαρξη στην Κύπρο» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση , μετά την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με τον Μουφτή Ταλίπ Αταλάϊ, στην κατοικία του Σουηδού πρέσβη, Κλάους Γκίερσοου.

Ο Ταλίπ Αταλάϊ έχει γεννηθεί στην επαρχία Εντερμλί της Τουρκίας και εγκαταστάθηκε με τους γονείς του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου μετά το 1974.

Η ανακοίνωση καλωσορίζει την αποφασιστικότητα των ηγετών των δύο κοινοτήτων ν΄ αρχίσουν ξανά διαπραγματεύσεις με τρόπο αποδοτικό και διατυπώνεται η ελπίδα ότι θα φθάσουν σε μια λύση, όπως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από την κοινή ανακοίνωση της 11ης Φεβρουαρίου.

«Η πίστη μας στο Θεό είναι η ελπίδα μας. Σε Αυτόν στρεφόμαστε γιατί τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν πιστεύεις στο Θεό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έστειλε το μήνυμα ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες στο νησί συνεργάζονται και υπάρχει μεταξύ τους αγάπη και αλληλοκατανόηση. Σημείωσε ακόμη ότι ο ρόλος της Άγκυρας στις συνομιλίες είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Μουφτής δήλωσε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες στέλνουν μήνυμα ειρήνης και μιλούν διαφορετική γλώσσα από τους πολιτικούς.

ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου