ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Απαγορεύτηκαν μπλούζες της Adidas με σεξιστικό υπονοούμενο

βραζιλία-απαγορεύτηκαν-μπλούζες-της-adi-233287

Σταματά την πώληση δύο T-shirt από την αγορά ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, ο γερμανικός γίγαντας αθλητικών ειδών, Adidas, μετά από καταγγελίες των οικοδεσποτών πως προωθούν την πορνεία.

Το τουριστικό συμβούλιο και η κυβέρνηση της Βραζιλίας, δήλωσαν πως τα μπλουζάκια της Adidas, που έχουν σχεδιαστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο, δε βοηθούν στον αγώνα κατά του σεξουαλικού τουρισμού.

Το ένα μπλουζάκι δείχνει μια γυναίκα με ένα πράσινο μπικίνι να κρατά στο ένα χέρι μια μπάλα ποδοσφαίρου δίπλα στη λεζάντα: «Looking to score».

Η άλλη γράφει Αγαπώ τη Βραζιλία» με μια καρδιά η οποία φαίνεται να μοιάζει με τα αναποδογυρισμένα οπίσθια μιας γυναίκας που φορά στρινγκ.

Σύμφωνα με τις αρχές τουρισμού της Βραζιλίας,τα συγκεκριμένα μπλουζάκια, ξεφεύγουν από το θέμα. Σε δήλωσή τους την Τρίτη «αποκηρύσσουν έντονα» την πώληση των προϊόντων «που συνδέουν την εικόνα της Βραζιλίας με τη σεξουαλική εμφάνιση».

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στους κύριους εμπορικούς εταίρους μας στον τουρισμό πως η Βραζιλία δεν ανέχεται αυτού του είδους τα εγκλήματα στο έδαφός της» δήλωσε ο Φλάβιο Ντίνο, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Embratur.

Η Adidas, που πούλησε τα συγκεκριμένα μπλουζάκια μόνο στις ΗΠΑ, τα αφαίρεσε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αρχών τουρισμού της Βραζιλίας.

«Η Adidas λαμβάνει πάντα υπόψη της τη γνώμη των καταναλωτών και των εταίρων της» ανέφερε η εταιρεία. «Ως εκ τούτου, ανακοινώνει πως σταματά την πώληση αυτών των προϊόντων».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου