ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώην καγκελάριος Κουρτς ξανά στο μεροκάματο

ο-πρώην-καγκελάριος-κουρτς-ξανά-στο-με-232917

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από την εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς, θα ξεκινήσει να εργάζεται από τον επόμενο χρόνο στην Thiel Capital –μια επενδυτική εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια– όπως έγραψαν σήμερα αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kronen Zeitung και της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Heute, ο ίδιος ο Κουρτς τους επιβεβαίωσε ότι θα εργαστεί ως υπεύθυνος χάραξης παγκόσμιας στρατηγικής στην εταιρεία, την οποία ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επιχειρηµατικών κεφαλαίων Πέτερ Τίελ, ξεκινώντας από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ένας εκπρόσωπος του Κουρτς από την εποχή που ήταν καγκελάριος δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει.

Ο 35χρονος πρώην καγκελάριος της Αυστρίας παραιτήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου από καγκελάριος της Αυστρίας έπειτα από επίμονες καταγγελίες για διαφθορά που αντιμετώπισε και στις αρχές Δεκεμβρίου αποσύρθηκε από την πολιτική παραιτούμενος και από την προεδρία του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος.

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν έγιναν έρευνες στην καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών για υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος από συνεργάτες του Κουρτς.

Σκοπός ήταν η χρηματοδότηση στημένων δημοσκοπήσεων και να έχει ο Κουρτς θετική προβολή από τα μέσα ενημέρωσης του ισχυρού αυστριακού ομίλου Österreich.

Ο ίδιος διαψεύδει όλες τις κατηγορίες.

Η Heute, επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στον Κουρτς, ανέφερε ότι ο πρώην καγκελάριος θα ταξιδεύει μεταξύ της Ευρώπης, όπου θα παραμείνει η οικογένειά του, και των ΗΠΑ, όπου εδρεύει η εταιρεία.

Ο Τίελ, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Φρανκφούρτη, είναι ένας από τους ιδρυτές της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας PayPal και θεωρείται συντηρητικός από πολιτική άποψη.

NEWS247.GR

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου