ΔΙΕΘΝΗ

Μαυροβούνιο: Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης

μαυροβούνιο-νέες-αντικυβερνητικές-δ-232802

Υποστηρικτές της αντιπολιτευόμενης συμμαχίας “Δημοκρατικό Μέτωπο” του Μαυροβουνίου σχημάτισαν χθες στην πλατεία Δημοκρατίας, στην Ποντγκόριτσα “ανθρώπινη αλυσίδα” και περικύκλωσαν κυβερνητικά κτίρια και έδρες θεσμών.

Σε αντικυβερνητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το “Δημοκρατικό Μέτωπο”, οι επικεφαλής του διεμήνυσαν ότι είναι έτοιμοι για διάλογο, αλλά μόνο για τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης.

Η διαδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι. Στη συνέχεια στους συγκεντρωμένους μίλησαν οι αρχηγοί των κομμάτων που συγκροτούν το “Δημοκρατικό Μέτωπο”, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι δεν θα παραιτηθούν από τα αιτήματά τους.

Το “Δημοκρατικό Μέτωπο” διοργανώνει αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες από τις 27 Σεπτεμβρίου με αιτήματα την απομάκρυνση της κυβέρνησης του Μίλο Τζουκάνοβιτς, τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης και τη διοργάνωση ελεύθερων και δίκαιων εκλογών.

Ο Άντριγια Μάντιτς, ένας από τους επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης συμμαχίας τόνισε ότι “η κυβέρνηση δεν είναι συνδεδεμένη με το Σύνταγμα και γι αυτό αποφάσισαν να τη δέσουν με ανθρώπινη αλυσίδα”.

“Δεν είμαστε ορδές και καταστροφείς, είμαστε οι πραγματικοί κύριοι του Μαυροβουνίου. Αντί για ψεύτικους θεσμούς θα δημιουργήσουμε αληθινούς θεσμούς” ανέφερε ο Μπράνκο Ραντούλοβιτς, μέλος του προεδρείου του “Δημοκρατικού Μετώπου”.

“Ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών (DPS) Μίλο Τζουκάνοβιτς υπονομεύει κάθε προσπάθεια διαλόγου στη Βουλή” τόνισε ο Σλάβεν Ραντούνοβιτς, στέλεχος του Δημοκρατικού Μετώπου.

Στους συγκεντρωμένους μέσω ηχογραφημένου μηνύματος απευθύνθηκε ο πρώην πρωταθλητής του μποξ, Μίοντραγκ Μαρτίνοβιτς, εναντίον του οποίου άσκησαν βία μέλη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Μαυροβουνίου στην αντικυβερνητική διαδήλωση, στις 24 Οκτωβρίου. “Όλοι πρέπει να ενωθούμε στη μάχη κατά της αδικίας” τόνισε στους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το “Δημοκρατικό Μέτωπο” ανήγγειλε ότι η επόμενη συγκέντρωση κατά της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 2000 πολίτες, σύμφωνα με την αστυνομία και τη μη κυβερνητική οργάνωση “Συμμαχία Πολιτών”.

Στην πλατεία Δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν λιγότεροι πολίτες σε σύγκριση με τη διαμαρτυρία που διοργανώθηκε στις 24 Οκτωβρίου και οι συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, φώναζαν το σύνθημα “Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας”, μετέδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Μαυροβουνίου RTCG.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου