ΔΙΕΘΝΗ

Ανδρας σκόπευε να σκοτώσει τους Μπάιντεν και Φάουτσι

ανδρας-σκόπευε-να-σκοτώσει-τους-μπάιν-232691

Τη σύλληψη ενός βαριά οπλισμένου 25χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρχές στην πολιτεία της Αϊόβα των ΗΠΑ, ο οποίος μάλιστα φέρεται να ήθελε να σκοτώσει τόσο τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν όσο και τον Αμερικανό επιδημιολόγο Άντονι Φάουτσι.

Όπως αναφέρει ο Independent, πρόκειται για τον Kuachua Brillion Xiong, ο οποίος στις 21 Δεκεμβρίου συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ένα τυφέκιο AR-15, πυρομαχικά, γεμισμένους γεμιστήρες, αλεξίσφαιρο αλλά και ιατρικά κιτ, σύμφωνα με ποινική καταγγελία.

Ο Xiong φέρεται να είπε στους ερευνητές ότι θα «έκανε ό,τι χρειαστεί» για να σκοτώσει τους ηγέτες της αμερικανικής κυβέρνησης στη «λίστα επιτυχιών» του, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του επικεφαλής ιατρικού του συμβούλου, ενώ σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC News, ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα και ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ βρίσκονταν επίσης στη λίστα του. Παραδέχθηκε επίσης πως είχε την πρόθεση να οδηγήσει κατ’ ευθείαν προς τον Λευκό Οίκο για να “σκοτώσει άτομα στην εξουσία”.

Ο πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Τζάστιν Λάρσον, ανέφερε πως ο 25χρονος έφυγε με το αυτοκίνητο από το σπίτι του κοντά στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, στις 18 Δεκεμβρίου και κατευθυνόταν προς τον Λευκό Οίκο, ενώ μάλιστα είχε έναν αυτοσχέδιο χάρτη του Λευκού Οίκου που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και ένα “αδύναμο σημείο”, το οποίο προσδιορίστηκε κατά τη διάρκεια της έρευνάς του πριν από την επίθεση.

Βάσει της καταγγελίας, ο Xiong φέρεται να είπε στους ερευνητές πως έδρασε “μέχρι να κληθεί από τον Θεό να πολεμήσει τους κακούς δαίμονες στον Λευκό Οίκο” και δήλωσε πως δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στην Καλιφόρνια για να δει την οικογένειά του γιατί σχεδιάζει να πεθάνει ενώ πολεμά τους κακούς δαίμονες στον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος κατηγορήθηκε για απειλές εναντίον πρώην προέδρου των ΗΠΑ και αυτή τη στιγμή κρατείται στη φυλακή της κομητείας Pottawattamie της Αϊόβα. Η κατηγορία είναι ομοσπονδιακό έγκλημα.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου