ΔΙΕΘΝΗ

Θετικά νέα από Νότια Αφρική – Χαλαρώνουν οι περιορισμοί καθώς πέρασε η κορύφωση του κύματος

θετικά-νέα-από-νότια-αφρική-χαλαρώνο-231797

Ενθαρρυντικά για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού είναι τα νέα από τη Νότια Αφρική, καθώς η χώρα στην οποία εντοπίστηκε πρώτα η μετάλλαξη Όμικρον, ανακοίνωσε ότι χαλαρώνει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για περιορισμό της διασποράς του ιού. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς η κορύφωση του κύματος που έφερε η Όμικρον θεωρείται ότι πέρασε.

Τα αιτήματα για άρση του εν λόγω μέτρου, που όριζε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα πολλαπλασιάζονταν την εορταστική περίοδο και κυρίως ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ συνέλεγαν υπογραφές μέσω του διαδικτύου για άρση του βραδινού lockdown.

Η ανακοίνωση της προεδρίας

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας αίρεται. Δεν υπάρχει επομένως κανένας περιορισμός όσον αφορά το ωράριο κυκλοφορίας» ανέφερε η προεδρία. Η πώληση αλκοόλ επιτρέπεται και μετά τις 23.00 για τα καταστήματα που διαθέτουν σχετική άδεια.

«Όλοι οι δείκτες υποδηλώνουν ότι η χώρα ξεπέρασε την κορύφωση του τέταρτου κύματος» της πανδημίας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της προεδρίας. Τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά 29,7% την εβδομάδα που πέρασε (συνολικά 89.781 από 127.753 που ήταν την αμέσως προηγούμενη). Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία μειώθηκαν επίσης σε οκτώ από τις εννέα επαρχίες της χώρας. «Μολονότι η παραλλαγή Όμικρον είναι υψηλά μεταδοτική, οι νοσηλείες ήταν λιγότερες σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα» και η αύξηση των θανάτων ήταν «οριακή», συνέχισε η προεδρία.

Υποχρεωτική μάσκα σε δημόσιους χώρους – Τι συμβαίνει με συναθροίσεις

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους ενώ όσον αφορά στις συναθροίσεις, αυτές επιτρέπονται με όριο 1.000 ατόμων σε κλειστό χώρο και 2.000 σε ανοιχτό.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου