ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Φοροελαφρύνσεις σε χαμηλόμισθους ανακοίνωσε ο Ραχόι

ισπανία-φοροελαφρύνσεις-σε-χαμηλόμι-231526

Την παροχή φοροελαφρύνσεων για τους ασθενέστερους οικονομικά από το 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, αναθεωρώντας προς τα πάνω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

«Οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ ετησίως δεν θα πληρώνουν φόρους για το εισόδημα αυτό», είπε ο Ραχόι στην ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους. Σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό, «12 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα επωφεληθούν από τη μεταρρύθμιση» η οποία θα αφορά κυρίως «τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα».

Επιπλέον, «θα ενισχυθούν οι φοροελαφρύνσεις για τις οικογένειες» καθώς θα αυξηθεί σημαντικά το ποσό που απαλλάσσεται από την καταβολή φόρου για το κάθε παιδί. Ένα παρόμοιο μέτρο θα ληφθεί και για τους κηδεμόνες των ανθρώπων με αναπηρία που ζουν μαζί τους.

Τα μέτρα αυτά θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση που θα ισχύσει από το 2015 και η οποία εξετάζεται ακόμη από μια επιτροπή ειδικών. «Εν αναμονή των προτάσεων της επιτροπής, επιθυμούμε μια δημοσιονομική μεταρρύθμιση που, εκτός από την οικονομική ανάπτυξη θα ενθαρρύνει και την κοινωνική συνοχή», πρόσθεσε ο Ραχόι. Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη στην Ισπανία αναθεωρήθηκαν προς τα επάνω και αναμένεται ότι θα φτάσει το 1% φέτος και το 1,5% το 2015. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι η Ισπανία “από βάρος για την Ευρώπη μετατρέπεται σε κινητήρια δύναμη”, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, επανέλαβε ότι «δεν μπορεί να γίνει επειδή είναι παράνομο». «Κανείς δεν μπορεί, μονομερώς, να στερεί από το σύνολο του ισπανικού λαού το δικαίωμα να αποφασίζει το μέλλον του», σημείωσε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου