ΔΙΕΘΝΗ

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από τον πατέρα Μπους, την εποχή που ήταν πρόεδρος

νέα-καταγγελία-για-σεξουαλική-παρενό-231471

Αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά εις βάρος άλλης μιας γυναίκας και μάλιστα την περίοδο που ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται ο πατέρας Μπους.

Μια 55χρονη κατήγγειλε ότι ο Τζορτζ Μπους άγγιξε τα οπίσθιά της ενώ πόζαρε μαζί του για φωτογραφία στη διάρκεια της εκστρατείας επανεκλογής του το 1992.

Ο πατέρας Μπους έχει ζητήσει διά εκπροσώπου συγνώμη για τη συμπεριφορά του τα τελευταία χρόνια, δικαιολογούμενος ότι επειδή είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο τα χέρια του είναι πιο χαμηλά από άλλους ανθρώπους. Είναι όμως η πρώτη φορά που βγαίνει μια γυναίκα να τον καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση την περίοδο που ήταν ακόμη πρόεδρος της χώρας.

Ο Τζορτζ Μπους σε μια προεκλογική του συγκέντρωση το 1992

Η 55χρονη, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, υποστήριξε ότι παρέστη με τον πατέρα της σε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική καμπάνια του Μπους στο Ντίρμπομ του Μίσιγκαν, όταν εκείνος την άγγιξε στα οπίσθια.

«Τον πλησιάσαμε για να ποζάρουμε για μια φωτογραφία όταν ξαφνικά ένιωσα ένα απαλό ζούληγμα», είπε στο CNN. Η γυναίκα σκέφθηκε ότι «μάλλον έγινε κατά λάθος» μέχρι που βγήκαν στο φως κι άλλες καταγγελίες εις βάρος του πατέρα Μπους.

«Είπαν ότι “ήταν γέρος”. Αλλά δεν ήταν γέρος όταν συνέβη αυτό σε μένα», είπε.

Πρόκειται για την έβδομη γυναίκα που κατηγορεί τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι την άγγιξε ανάρμοστη ενώ πόζαραν για φωτογραφία μετά τη συγγραφέα Κριστίνα Μπέικερ Κλάιν, τη δημοσιογράφο Λιζ Άλεν, την πρώην πολιτικό Αμάντα Στέιπλς και τις ηθοποιούς Χέδερ Λιντ και Τζορντάνα Γκρόλνικ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου