ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερη η σύζυγος του μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ

ελεύθερη-η-σύζυγος-του-μεγιστάνα-ριμπ-231357

Ελεύθερη αφέθηκε από την κυπριακή αστυνομία χθες το βράδυ, η Ελένα Ριμπολόβλεβα, εν διαστάσει σύζυγος του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο και ιδιοκτήτη του Σκορπιού. Η σύλληψή της έγινε χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά από καταγγελία του συζύγου της για κλοπή πολύτιμου αντικειμένου.

Η Ελένα Ριμπολόβλεβα συνελήφθη χθες στις 13:50, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, βάσει εκκρεμούντος εντάλματος και μετά την ανάκρισή της, αφέθηκε ελεύθερη γύρω στις 9:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψή της έγινε μετά από καταγγελία του συζύγου της για κλοπή σπάνιου αντικειμένου μεγάλης αξίας, το οποίο ανήκει στο Domus Trust, που διασφαλίζει την περιουσία των θυγατέρων του ζεύγους Ριμπολόβλεφ, της Κάτιας και της Άννας. Φέρεται να πρόκειται για πολύτιμο διαμάντι, με εκτιμώμενη αξία άνω των 13,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ορισμένοι ανεβάζουν την αξία του στα 50 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politis-news.com, η Ελένα μετά την ανάκριση στη παρουσία των τεσσάρων δικηγόρων της, όχι μόνο δεν κρατήθηκε στα κελιά της αστυνομικής διεύθυνσης αλλά αφέθηκε ελεύθερη, αρνούμενη να αποκαλύψει τη διεύθυνση στην οποία θα διαμένει. Αρκούσε η κατάθεση του διαβατηρίου της και η «εγγύηση» των δικηγόρων της ότι θα παρουσιαστεί στις αρχές όταν της ζητηθεί.

Η διαμάχη με το σύζυγο

Η άρνηση της να αποκαλύψει το χώρο φέρεται να αιτιολογήθηκε με το σκεπτικό ότι ενδεχομένως η πληροφορία να διέρρεε στον σύζυγο της με τον οποίο από το 2008 βρίσκονται σε ένα μόνιμο πόλεμο για τη τεράστια περιουσία που απέκτησαν το διάστημα που ζούσαν μαζί.

Δεν έχει αποφασιστεί αν σήμερα θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησης της, κάτι που μάλλον δεν θα συμβεί καθώς όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι δεν συντρέχει λόγος για στέρηση της ελευθερίας της αφού δεν είναι ύποπτη φυγής και δεν μπορεί να επηρεάσει τεκμήρια και μαρτυρίες.

Η Έλενα Ριμπολόβλεβα, εξέφρασε τη πρόθεση να κινηθεί νομικώς κατά του εν διαστάσει συζύγου της υποστηρίζοντας ότι αυτός βρίσκεται πίσω από την υπόθεση της καταγγελίας εναντίον της για το δαχτυλίδι με το διαμάντι που φέρεται να το έχει κλέψει ενώ ανήκει σε καταπίστευμα που έχει δημιουργηθεί για λογαριασμό των δύο θυγατέρων του ζεύγους Ριμπολόβλεβ. Η Έλενα υποστήριξε ακόμα ότι αντιμετωπίζει κυνηγητό σε όποια χώρα και αν πηγαίνει, ενώ και η ίδια έχει κινήσει διάφορες νομικές διαδικασίες εναντίον του συζύγου της.

Το 2008 η Ελενα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, διεκδικώντας από τον Ντμίτρι-έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο- τη μισή του περιουσία, δηλαδή περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που οδήγησε σε μια σκληρή και μακρά δικαστική διαμάχη.

Το 2009 έγραψε επιστολή στον εισαγγελέα της Γενεύης, όπου κατοικούσε από το 1995, αναφέροντας πως, αν κάτι της συμβεί, ύποπτος θα πρέπει να θεωρηθεί ο σύζυγός της.

Η Ελένα κατέθεσε, επίσης, μήνυση για την αγορά του Σκορπιού, ενώ για περισσότερα από πέντε έτη και οι δύο καταθέτουν αγωγές και μηνύσεις ο ένας εναντίον του άλλου σε επτά τουλάχιστον χώρες.

Η πολυτελής έπαυλη στην Κύπρο

Το ζεύγος Ριμπολόβλεβ διαθέτει στη Κύπρο μια υπερπολυτελή έπαυλη στην οποία φυλάγονται πίνακες ζωγραφικής τεράστιας αξίας. Και το σπίτι έχει περιέλθει στη κυριότητα του καταπιστεύματος ώστε να μην πωληθούν οι πίνακες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ χθες έδωσε οδηγίες σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας να φρουρεί το σπίτι ώστε να αποφευχθεί επίσκεψη από την εν διαστάσει σύζυγο του η οποία έχει μαζί της και την μία από τις δύο κόρες τους.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου