ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Οι πολίτες στην πόλη Σιαν που έχει τεθεί σε αυστηρή καραντίνα ζητούν βοήθεια και φαγητό

κίνα-οι-πολίτες-στην-πόλη-σιαν-που-έχει-230477

Με αναρτήσεις τους στα social media πολίτες της Σιαν στην Κίνα ζητούν βοήθεια και φαγητό αφού η πόλη των 13 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται σε αυστηρό lockdown λόγω της έξαρσης του κοροναϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το lockdown στη Σιαν είναι πολύ πιο αυστηρό, αν το συγκρίνουμε με αυτά που βιώσαμε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και αλλού στον κόσμο. Η κυβέρνηση της Κίνας επιμένει ότι δίνει όλα τα απαραίτητα στους κατοίκους για να επιβιώσουν, αλλά αρκετοί είναι αυτοί που τονίζουν ότι περνούν φριχτές δυσκολίες, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι δεν έχουν να φάνε.

Σήμερα Σάββατο διανύουμε την ένατη μέρα της καραντίνας στη Σιαν, ενώ η κινέζικη πόλη βιώνει τη χειρότερη υγειονομική κρίση που έχει παρουσιαστεί εδώ και μήνες στη χώρα από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Αρχικά, οι περιορισμοί επέβαλαν ότι μόνο ένας άνθρωπος ανά νοικοκυριό μπορούσε να βγει έξω κάθε δύο μέρες για να αγοράσει φαγητό και άλλα βασικά είδη.

Ωστόσο, τα μέτρα αυστηροποιήθηκαν τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το BBC, οι κάτοικοι απαγορεύεται να βγαίνουν από το σπίτι εκτός αν είναι για να κάνουν τεστ για την Covid-19.

Καταγγελίες στο Weibo

Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι καταγγελίες στην πλατφόρμα Weibo. Πολλοί αναφέρουν ότι δεν έχουν πάρει προμήθειες από την κυβέρνηση. Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει κατοίκους να λογομαχούν με αστυνομικούς που τους καλούν να τηρήσουν τα μέτρα, ενώ εκείνοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη φαγητού.

Οι Αρχές το μόνο που έχουν παραδεχθεί, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι ότι δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για να διαμοιράσει τα απαραίτητα αγαθά.

Να τονίσουμε ότι τα αυστηρά μέτρα που έχουν παρθεί από τις κινέζικες αρχές είναι λόγω της στρατηγικής της Κίνας «zero-Covid», να μην υπάρχει δηλαδή κανένα κρούσμα κοροναϊού. Έτσι, έχουν απαγορευθεί οι πτήσεις από τη Σιαν, ενώ γίνονται εκατομμύρια τεστ στην επαρχία Σααντζί όπου βρίσκεται η πόλη.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου