ΔΙΕΘΝΗ

Καταζητείται και δεύτερος φυγάς για τις επιθέσεις στο Παρίσι

καταζητείται-και-δεύτερος-φυγάς-για-τ-230276

Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα ότι οι αρχές καταζητούν άλλον έναν φυγάδα που εμπλέκεται ευθέως στις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press.

O αδελφός του Σαλά Αμπντελσλάμ, του υπόπτου που φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι και σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης, «τον συμβουλεύει να παραδοθεί στην αστυνομία» σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε στον ιστότοπο του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFMTV.

«Προφανώς τον συμβουλεύω να παραδοθεί στην αστυνομία» δήλωσε ο Μοχαμέντ Αμπντεσλάμ που ζει στις Βρυξέλλες «προκειμένου η Δικαιοσύνη να μπορέσει να ρίξει άπλετο φως σε αυτήν την ιστορία».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο αδελφός του «πάντα θεωρείται αθώος».

«Το καλύτερο προφανώς θα ήταν να παραδοθεί προκειμένου η Δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως σε αυτήν την ιστορία καθώς σας υπενθυμίζω ότι ο Σαλά δεν παρακολουθείτο από τις αστυνομικές αρχές και θεωρείται πάντα αθώος» υπογράμμισε ο αδελφός του καταζητούμενου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BFMTV.

«Είμαστε μια οικογένεια, τον σκεφτόμαστε, αναρωτιόμαστε που βρίσκεται, φοβάται; Τρώει;» τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς σχετικά με την πίστη του στο Ισλάμ, ο Μοχαμέντ Αμπντεσλάμ απάντησε ότι «δεν είναι θρησκευόμενος».

«Ο Σαλά ήταν κάποιος που δεν αμελούσε τις υποχρεώσεις του, προσευχόταν, δεν έπινε, πήγαινε πού και πού στο τέμενος» προσέθεσε ο ίδιος.

«Ντυνόταν πολύ φυσιολογικά, ένα τζιν, ένα πουλόβερ, ένα γιλέκο» είπε και επισήμανε ότι τίποτα δεν υποδήλωνε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες στη Γερμανία

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγο οι πέντε άνδρες και οι δύο γυναίκες που είχαν συλληφθεί νωρίτερα σήμερα στο Άλσντορφ, κοντά στο Άαχεν, ως ύποπτοι για διασύνδεση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο ότι τα άτομα σχετίζονται με τις επιθέσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ είχε ανακοινώσει ότι «δυστυχώς κανείς από τους συλληφθέντες δεν είναι εκείνος που ελπίζαμε ότι θα μπορούσε να είναι», αναφερόμενος στον Σαλά Αμπντελσλάμ, ο οποίος αναζητείται ως ύποπτος για συμμετοχή στις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι και, κατά πληροφορίες, κρυβόταν στην περιοχή του Άαχεν.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου