ΔΙΕΘΝΗ

Εκτελεσμένοι εντοπίστηκαν Αιγύπτιοι χριστιανοί σε παραλία της Βεγγάζης

εκτελεσμένοι-εντοπίστηκαν-αιγύπτιοι-229680

Νεκροί με μία σφαίρα στο κεφάλι εντοπίστηκαν επτά Αιγύπτιοι χριστιανοί σε παραλία της ανατολικής Λιβύης, έξω από τη Βεγγάζη όπου δρουν ισλαμιστές εξτρεμιστές και οι δολοφονίες, οι απαγωγές και οι εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων αποτελούν συχνό φαινόμενο.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό εκτέλεσης στην ανατολική Λιβύη από τις αρχές του έτους. Τον ένας Βρετανός και μια Νεοζηλανδή εκτελέστηκαν σε μία άλλη παραλία, 100 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.

Αστυνομικός δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι Αιγύπτιοι εκτελέστηκαν με μία σφαρία στο κεφάλι. «Τους σκότωσαν πυροβολώντας τους στο κεφάλι. Δεν γνωρίζουμε τους δράστες» δήλωσε ο αξιωματικός.

Ένας κάτοικος και ένας Αιγύπτιος που εργάζεται στην περιοχή υποστήριξαν ότι άγνωστοι ένοπλοι πήγαν στο σπίτι όπου διέμεναν τα θύματα την προηγούμενη νύχτα και, υπό την απειλή των όπλων, τους υποχρέωσαν να τους ακολουθήσουν.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για χριστιανούς Αιγύπτιους. Παραμένει αδιευκρίνιστο, ωστόσο, γιατί μπήκαν στο στόχαστρο των δραστών. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δολοφονίες.

Τρία χρόνια μετά την επανάσταση που ανέτρεψε το καθεστώς του Μοαμάρ Καντάφι, η κυβέρνηση και ο στρατός της Λιβύης προσπαθούν να ελέγξουν τους πρώην αντάρτες και τους ισλαμιστές που δρουν στη χώρα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου