ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: «Συνεχίζουμε κανονικά στη Συρία»

κρεμλίνο-συνεχίζουμε-κανονικά-στη-σ-228473

Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες για τον ρόλο του Μπασάρ αλ Άσαντ στη διαδικασία πολιτικής μετάβασης της Συρίας, τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ το Κρεμλίνο κατέστησε σαφές ότι συνεχίζει κανονικά τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι οι αεροπορικές επιδρομές από μόνες τους δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικές στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να αλλάξει τα σχέδιά της στη Συρία, τα οποία θα πρέπει να ενισχυθούν με χερσαίες επιχειρήσεις του συριακού στρατού.

Την ίδια ώρα, σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Kommersant αναφέρει ότι η βόμβα που εξερράγη στο ρωσικό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου τον περασμένο μήνα οδηγώντας στον θάνατο και τους 224 επιβαίνοντες, είχε τοποθετηθεί στην καμπίνα του και όχι στον χώρο αποσκευών, όπως είχε αρχικά δημοσιευτεί.

Η Kommersan, η οποία επικαλείται πηγή προσκείμενη στις έρευνες σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, αναφέρει ότι το επίκεντρο της έκρηξης φαίνεται να ήταν στο πίσω μέρος της καμπίνας, κοντά στο τμήμα της ουράς.

«Σύμφωνα με μία πρώτη εκδοχή, η βόμβα ενδεχομένως να είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα επιβάτη δίπλα στο παράθυρο. Η ενεργοποίησή της οδήγησε στην καταστροφή του πλαισίου του παραθύρου και στην αποσυμπίεση στην καμπίνα, που είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου