ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Φιλανθρωπική εκστρατεία μέσω social media για τη σωτηρία των κοάλα της Αυστραλίας

βουλγαρία-φιλανθρωπική-εκστρατεία-μ-228457

Από την ξεχωριστή εκστρατεία έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από €5.500, τα οποία θα διατεθούν στο “World Wildlife Fund Australia”.

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα τους, δεν άφησαν ασυγκίνητη μια ομάδα νέων στη Βουλγαρία και, γι’ αυτόν τον λόγο προχώρησαν, αξιοποιώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη φιλανθρωπική εκστρατεία με την ονομασία “SOS Koala”, με στόχο την υποστήριξη των προσπαθειών αποκατάστασης των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές φωτιές.

Από την ξεχωριστή αυτή εκστρατεία έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 11 χιλιάδες λέβα (5.624 ευρώ), τα οποία θα διατεθούν στο “World Wildlife Fund Australia” για τη θεραπεία, τη στέγαση και τη σίτιση των κοάλα και άλλων ζώων, που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές, μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

“Παρόλο που το ποσό μπορεί να φαίνεται μικρό, σε σχέση με δωρεές που έκαναν διάσημοι ηθοποιοί ή επιχειρηματίες, είναι έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης υπέρ των πληγέντων ανθρώπων και ζώων στην Αυστραλία” υπογραμμίζει η Βιολέτα Βάρτοβσκα, μία εκ των διοργανωτών της εκστρατείας, προσθέτοντας ότι “αυτό που συνέβη στην Αυστραλία θα επηρεάσει αναπόφευκτα όλους μας, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά μπορεί να είμαστε γεωγραφικά. Μια μελέτη της NASA δείχνει ότι το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών είναι πάνω από 250 εκατομμύρια τόνοι”.

Η Βιολέτα σημειώνει ότι οι Βούλγαροι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα που απηύθυνε η ίδια και η υπόλοιπη ομάδα. “Αυτό που έμαθα από την εμπειρία μου από τη συγκεκριμένη εκδήλωση και από παρόμοιες είναι ότι οι Βούλγαροι θέλουν να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο, οι περισσότεροι αισθάνονται πιο χρήσιμοι και νιώθουν καλύτερα” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, πέρα από τα προϊόντα που διατέθηκαν προς αγορά, ηθοποιοί από την Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου της Σόφιας έδωσαν παραστάσεις, ομάδα χορευτών “χρωμάτισε” με τη δική της παρουσία την εκστρατεία και μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, μαθαίνοντας πώς να μαγειρεύουν ή να ζωγραφίζουν, με τη βοήθεια καλλιτεχνών.

“Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ότι ο καθένας από εμάς πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα μικρά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος” λέει η Βιολέτα, συμπληρώνοντας ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και μια συζήτηση για τη διαχείριση των αποβλήτων.

“Στην καθημερινότητά μας, δεν δίνουμε μεγάλη προσοχή στο πόσο και τι πετάμε. Λαμβάνουμε ως δεδομένο τις δεκάδες πλαστικές σακούλες στο σπίτι και με κάθε αγορά που κάνουμε, προσθέτουμε μία ακόμα. Τα πλαστικά υλικά που προκαλούν ζημία στο περιβάλλον περιέχονται στη συσκευασία ενός προϊόντος, σε κύπελλα μιας χρήσεως και σε όλα τα είδη που μπορεί κανείς να φανταστεί” σημειώνει η Βιολέτα, συμπληρώνοντας ότι “χρειάστηκε μια γενιά για να μολυνθεί ο πλανήτης. Κάθε πλαστική σακούλα που αφήνετε, κάθε μη χρησιμοποιημένο αλουμινόχαρτο, είναι ένα μικρό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος”.

Σύμφωνα με τη BNR, η εκδήλωση “SOS Koala” δεν ήταν η πρώτη που οργάνωσε η νεαρή Βιολέτα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των “συνοδοιπόρων” της. Μια άλλη φιλανθρωπική εκδήλωση είχε στόχο την συγκέντρωση χρηματικού ποσού για τη θεραπεία ατόμου που είχε καρκίνο, ενώ σύντομα, όπως η ίδια δηλώνει, πρόκειται να προχωρήσει και στην ανάδειξη άλλων σημαντικών θεμάτων για την κοινωνία.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου