ΔΙΕΘΝΗ

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, παρά τα αυξημένα κρούσματα στην Ολλανδία

ανοίγουν-τα-σχολεία-στις-10-ιανουαρίου-227306

Στην Ολλανδία, που έχει τεθεί σε αυστηρό λοκντάουν εδώ και δύο εβδομάδες, τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από τις 10 Ιανουαρίου, μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 παραμένει υψηλός, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση επισήμανε ότι οι εισαγωγές σε νοσοκομεία έχουν μειωθεί σημαντικά αφότου ξεκίνησε το λοκντάουν, τον Δεκέμβριο. Τα σχολεία είχαν κλείσει μία εβδομάδα νωρίτερα από το σύνηθες για τις χειμερινές διακοπές.

«Είναι καλά τα νέα για τους μαθητές και είναι σημαντικό για την ανάπτυξή τους και την ψυχική τους υγεία να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο», είπε ο υπουργός Παιδείας Άριε Σλομπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τα επαγγελματικά σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν θα επαναλειτουργήσουν με φυσική παρουσία αλλά θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, τουλάχιστον.

Την περασμένη εβδομάδα οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι η παραλλαγή Omicron έχει εξελιχθεί στο κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα. Τα κρούσματα έχουν μειωθεί ελαφρά, συγκριτικά με τους αριθμούς ρεκόρ που καταγράφονταν τον Νοέμβριο, όμως παραμένουν υψηλά. Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερες από 14.000 νέες μολύνσεις.

«Δυστυχώς, παρά τα αυστηρά μέτρα, βλέπουμε αύξηση των μολύνσεων και αυτό σημαίνει ότι ανησυχούμε για το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Πάνω από το 85% των ενήλικων Ολλανδών έχουν εμβολιαστεί, αλλά η εκστρατεία των αναμνηστικών δόσεων καθυστέρησε να ξεκινήσει. Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, λίγο πάνω από το 24% είχε κάνει την αναμνηστική δόση, αλλά ο υπουργός εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας το ποσοστό ενδέχεται να διπλασιαστεί.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου