ΔΙΕΘΝΗ

Bild: Σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά στο στάδιο του Ανόβερου

bild-σχεδίαζαν-επίθεση-με-εκρηκτικά-στο-σ-227118

Μια ομάδα πολλών δραστών σχεδίαζε να πυροδοτήσει εκρηκτικά στο στάδιο του Ανόβερου, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας την Τρίτη, ο οποίος και αναβλήθηκε, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Bild.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι περιήλθε στην κατοχή της ένα έγγραφο το οποίο δόθηκε από τη γερμανική υπηρεσία Εσωτερικών Πληροφοριών στον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ την Τρίτη. Το περιεχόμενο του εγγράφου φέρεται να ήταν τόσο σοκαριστικό που οι αρχές δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ακυρώσουν τον αγώνα.

Βασιζόμενο σε πληροφορίες από μια ξένη υπηρεσία, το έγγραφο περιέγραφε λεπτομερώς πώς μια ομάδα αρκετών δραστών σχεδίαζε να πυροδοτήσει εκρηκτικά στο στάδιο του Ανόβερου, καθώς και μία βόμβα στο κέντρο της πόλης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι δράστες σκόπευαν να μεταφέρουν κρυφά τα εκρηκτικά στο στάδιο μέσα σε ένα ασθενοφόρο, εξηγεί η Bild επικαλούμενη το έγγραφο. Ο αρχηγός της ομάδας επρόκειτο να βιντεοσκοπήσει την επίθεση στο στάδιο, ενώ μετά τα μεσάνυχτα είχε σχεδιαστεί μια άλλη επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόβερου.

Παρ’ όλα αυτά οι γερμανικές αρχές δεν έχουν εντοπίσει εκρηκτικά στο γήπεδο.

Χθες Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ δήλωσε ότι «υπήρχαν συγκεκριμένες ενδείξεις για συγκεκριμένο κίνδυνο βάσει απόρρητων και μυστικών πληροφοριών», γεγονός που ώθησε τις αρχές να ακυρώσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα, τον οποίο αναμενόταν να παρακολουθήσει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Προς το παρόν το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα της Bild.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου