ΔΙΕΘΝΗ

Αισιόδοξος για το Κυπριακό ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών

αισιόδοξος-για-το-κυπριακό-ο-βρετανός-226493

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της μακρόχρονης διαίρεσης της Κύπρου δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ από τη Λευκωσία. «Τώρα είναι η ώρα» για τους Έλληνες και τους Τουρκοκύπριους τόνισε ο Χάμοντ προσθέτοντας ότι η Βρετανία θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Κύπρος θα αδράξει «μία πραγματική ευκαιρία», αναγνωρίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι υπάρχουν ακόμη «σημαντικές προκλήσεις».

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. «Ήταν μεγάλη χαρά να συναντηθώ ξανά με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και να τύχω ενημέρωσης για τις διαπραγματεύσεις για επίλυση της μακρόχρονης διαίρεσης της νήσου», δήλωσε μετά τη συνάντηση, αναφέρει ο Φιλελεύθερος.

«Είναι προφανές – πρόσθεσε – ότι όλη η διεθνής κοινότητα επιθυμεί διακαώς λύση. Εργαζόμαστε με όποιον τρόπο μπορούμε για να υποστηρίξουμε τις δύο κοινότητες στην προσπάθεια τους να βρουν λύση σε αυτό το μακρόχρονο πρόβλημα. Είμαι αισιόδοξος».

«Ο Πρόεδρος και ο κ. Ακιντζί εργάζονται καλά μαζί, και οι δύο είναι δεσμευμένοι στο να βρουν λύσεις, αλλά υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις που ακόμη πρέπει να αντιμετωπιστούν και εμείς θα δώσουμε κάθε στήριξη που μπορούμε ενόσω αυτοί προχωρούν για να βρουν λύση», κατέληξε.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών συναντάται το μεσημέρι με τον ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη και στη συνέχεια οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Στην ημερήσια διάταξη θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, η μετανάστευση και η μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο βρετανός αξιωματούχος θα δει και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου