ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Αφρική: Έσβησε και η δεύτερη φωτιά στο κτήριο του κοινοβουλίου

νότια-αφρική-έσβησε-και-η-δεύτερη-φωτι-226236

Υπό έλεγχο τέθηκε και η νέα φωτιά που ξέσπασε στο συγκρότημα κτηρίων όπου στεγάζεται το κοινοβούλιο της Νότιας Αφρικής στο Κέιπ Τάουν, ενώ ένας άνδρας που συνελήφθη χθες Δευτέρα και κατηγορείται για εμπρησμό πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

Η πρώτη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος της οροφής στη Νέα Πτέρυγα του συγκροτήματος, όπου στεγάζεται η κάτω βουλή της Νότιας Αφρικής. Η στέγη της Παλιάς Πτέρυγας, που χρονολογείται από το 1884 και όπου στεγάζεται το Εθνικό Συμβούλιο Επαρχιών (NCOP), έχει επίσης καταρρεύσει εν μέρει.

Νέα φωτιά τη Δευτέρα

“Γύρω στα μεσάνυκτα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο”, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι του Κέιπ Τάουν σε ανακοίνωσή τους. “Ομάδες έχουν εισέλθει τώρα στο δαιδαλώδες κτίριο και το ελέγχουν δωμάτιο- δωμάτιο σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να σβήσουν (μικροεστίες)”, πρόσθεσαν.

“Έχουν προκληθεί νέες ζημιές, με περισσότερους ορόφους του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία των βουλευτών και προσωπικού, να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς”, επεσήμαναν.

Στο μεταξύ ένας 49χρονος άνδρας που κατηγορείται για εμπρησμό και άλλα αδικήματα, μεταξύ των οποίων κλοπή, αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα.

“Πιστεύεται ότι κατάφερε να μπει (στο κτίριο) από το παράθυρο ενός από τα γραφεία”, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της επίλεκτης ομάδας Hawks της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας Νομθαντάζο Μπάμπο στο τηλεοπτικό δίκτυο eNCA, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με το πώς ο ύποπτος κατάφερε να διαφύγει της ασφάλειας στο κοινοβούλιο.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε πολλά κτίρια, αλλά αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι σημαντικά τμήματα του συγκροτήματος γλίτωσαν, όπως ένα μουσείο με περίπου 4.000 έργα τέχνης και πολιτιστικής κληρονομιάς, μερικά από τα οποία του 17ου αιώνα.

NEWSIT.GR

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου