ΔΙΕΘΝΗ

Σε δημοπρασία ακτινογραφία του κρανίου του Χίτλερ

σε-δημοπρασία-ακτινογραφία-του-κρανί-223806

Ακτινογραφία με το κρανίο ,μέσα στο οποίο γεννήθηκαν οι πιο δολοφονικές και διεστραμμένες σκέψεις, βγαίνει στο «σφυρί» με τιμή εκκίνησης 100 δολάρια!

Μία ακτινογραφία με το κρανίο μέσα στο οποίο γεννήθηκαν οι πιο δολοφονικές και διεστραμμένες σκέψεις στην παγκόσμια ιστορία, αυτό του Αδόλφου Χίτλερ δημοπραττείται με τιμή εκκίνησης τα 100 δολάρια. Το ιατρικό ντοκουμέντο φυλασσόταν στο 47σέλιδο αρχείο της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ μαζί με άλλες απόρρητες πληροφορίες για τον Αδόλφο Χίτλερ, το οποίο χρονολογείται από το 1945. Η ιατρική αναφορά είχε δημιουργηθεί από έξι επιστημονικούς συνεργάτες του Χίτλερ και περιλαμβάνει συνολικά δέκα ακτινογραφίες του κρανίου του και πολλά εγκεφαλογραφήματα.

Οι γιατροί που έκαναν τις εξετάσεις στον Χίτλερ ήταν οι Theodore Morrell, Erwine Giesing, Walter Loehlein, Karl Weber, A. Nissle και E. Brinkmann. Η ακτινογραφία του κρανίου πέρασε στην ιδιοκτησία ιδιώτη που αποφάσισε να την πουλήσει διαδικτυακά.


Οι θηριωδίες των Ναζί αφάνισαν εκατομμύρια ανθρώπους στο όνομα της «φυλετικής καθαρότητητος». Οι Εβραίοι της Ευρώπης ήταν τα κυρίως θύματα του Ολοκαυτώματος, μέσω αυτού που οι Ναζί ονόμαζαν «Τελική Λύση του Εβραϊκού Ζητήματος». Το νούμερο που χρησιμοποιείται πιο συχνά για τον αριθμό των θυμάτων του εβραϊκού πληθυσμού είναι έξι εκατομμύρια, αν και οι τυπικές εκτιμήσεις από τους ιστορικούς για το εύρος των θυμάτων κυμαίνονται από πέντε εκατομμύρια ως και πάνω από έξι εκατομμύρια. Εκτός από τους Εβραίους, περίπου 220.000 Ρομά και Σίντι θανατώθηκαν στο Ολοκαύτωμα (μερικές εκτιμήσεις φτάνουν ως και τις 800.000), δηλαδή το 25-50% του ευρωπαϊκού τους πληθυσμού. Άλλες ομάδες που κρίθηκαν «φυλετικά κατώτερες» ή «ανεπιθύμητες» ήταν οι εξής: Σοβιετικοί στρατιώτες και πολίτες αιχμάλωτοι σε κατεχόμενες περιοχές (περιλαμβανομένων των Ρώσων και άλλων Σλάβων), Πολωνοί μη Εβραίοι (3 εκατομμύρια Πολωνοί Εβραίοι και 2 εκατομμύρια Πολωνοί μη Εβραίοι), διανοητικά ασθενείς ή σωματικά ανάπηροι, ομοφυλόφιλοι, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Ελευθεροτέκτονες, Κομμουνιστές και άλλοι πολιτικοί αντιφρονούντες, συνδικαλιστές και κάποιοι Καθολικοί και Προτεστάντες κληρικοί που διώχτηκαν ή θανατώθηκαν. Αν συνυπολογιστούν και όλες αυτές οι πληθυσμιακές ομάδες, ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει σημαντικά. Κάποιες εκτιμήσεις τοποθετούν το συνολικό αριθμό θυμάτων του Ολοκαυτώματος στα 26 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στο Βερολίνο τον Απρίλιο του 1945 λίγο πριν από την κατάληψη του υπόγειου καταφυγίου της Καγκελαρίας από τον Κόκκινο Στρατό.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου