ΔΙΕΘΝΗ

Φουκουσίμα: Νέα διαρροή μολυσμένου ύδατος από τον πυρηνικό σταθμό

φουκουσίμα-νέα-διαρροή-μολυσμένου-ύδ-223320

Εκατό τόνοι νερού που περιέχει υψηλά επίπεδα ραδιενεργού υλικού διέρρευσαν από τη δεξαμενή

Νέα διαρροή μολυσμένου ύδατος διαπιστώθηκε στο πάνω μέρος μιας εκ των τεράστιων δεξαμενών που έχουν εγκατασταθεί στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα,.

Εκατό τόνοι νερού που περιέχει υψηλά επίπεδα ραδιενεργού υλικού διέρρευσαν από τη δεξαμενή, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η διαχειρίστρια εταιρία Tepco.

Η διαρροή, η οποία σταμάτησε νωρίς σήμερα το πρωί και την οποία η Τepco εντόπισε χθες βράδυ, είναι η μεγαλύτερη μετά τη διαρροή περίπου 300 τόνων άκρως μολυσμένου νερού από μια άλλη δεξαμενή τον Αύγουστο.

Η απόσταση ανάμεσα στη δεξαμενή και την ακτή είναι 700 μέτρα.

Το νερό αυτό, αν και είναι απαλλαγμένο από το ραδιενεργό καίσιο, παραμένει μολυσμένο σε ραδιονουκλεΐδια που εκπέμπουν ακτίνες Β. Η Tepco δηλώνει ότι μέτρησε επίπεδα ραδιενέργειας 230.00 μπεκερέλ στροντίου και άλλων εκπομπών ακτινοβολίας Β ανά λίτρο.

Δεν περνά ούτε μια μέρα χωρίς την ανακάλυψη προβλημάτων, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρών στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταΐιτσι που καταστράφηκε από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011.

Το δυστύχημα προκάλεσε μια πρωτοφανή κατάσταση, με τέσσερις αντιδραστήρες να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και εκπομπές μεγάλων ποσοτήτων ραδιενεργών στοιχείων να έχουν διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα, το έδαφος, το νερό της περιοχής.

Μεταξύ των άμεσων προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωπες οι αρχές της Tepco είναι η διαχείριση του μολυσμένου νερού που έχει συγκεντρωθεί στα υπόγεια της πυρηνικής εγκατάστασης και σε χίλιες τεράστιες δεξαμενές. Το πρόβλημα αυτό είναι από τα πιο σοβαρά για το οποίο καμιά βιώσιμη λύση δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα.

Μάλιστα, ένα θερμόμετρο του κάτω μέρους της δεξαμενής υπό πίεση του αντιδραστήρα 2 φέρεται να έπαθε βλάβη χθες, ύστερα από βραχυκύκλωμα στη διάρκεια εργασιών συντήρησης, διευκρίνισε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου