ΔΙΕΘΝΗ

Βαθαίνει η κρίση στην Ταϊλάνδη, στο στόχαστρο έρευνας η πρωθυπουργός

βαθαίνει-η-κρίση-στην-ταϊλάνδη-στο-στό-221908

Στους τέσσερις αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την εξαιρετικά τεταμένη αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ, την ώρα που η πίεση στην πρωθυπουργό Σιναουάτρα ενισχύεται: Η πρωθυπουργός μπήκε στο στόχαστρο έρευνας της επιτροπής καταπολέμησης διαφθοράς σχετικά με αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αγροτικών επιχορηγήσεων.

Ο νεότερος απολογισμός από τις συγκρούσεις της Τρίτης ανήλθε σε τέσσερις νεκρούς, μετά τις συγκρούσεις στις οποίες έπεσαν και αληθινά πυρά.

Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των διαδηλωτών τις προηγούμενες ημέρες είχαν ξεκινήσει από περιφερειακές συγκεντρώσεις και είχαν κυλήσει χωρίς επεισόδια, αλλά όταν η αστυνομία επενέβη στην κεντρική συγκεντρώση στην Μπανγκόκ τα αίματα άναψαν.

Παράλληλα, η επιτροπή καταπολέμησης διαφθοράς ανακοίνωσε πως η πρωθυπουργός Σιναουάτρα μπαίνει στο μικροσκόπιο για το ρόλο της στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων καλλιέργειας ρυζιού. Η διοχέτευση των κονδυλίων για το πρόγραμμα ήταν «θολή» και είχε εκτοξευτεί ψηλά στις επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης.

Αναλόγως της έκβασης της έρευνας, η Σιναούατρα θα μπορούσε να κινδυνεύσει ακόμη και με αποπομπή ενώ η συγκυρία της εξέλιξης λειτουργεί ακόμη πιο εμπρηστικά.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου