ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές στη Γαλλία: Ο Σαρκοζί στηρίζει Μακρόν – «Τιμή μου και υποχρέωση» απαντά ο Γάλλος πρόεδρος

εκλογές-στη-γαλλία-ο-σαρκοζί-στηρίζει-22050

Ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε τη στήριξή του προς τον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

«Θεωρώ ότι διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία καθώς αντιμετωπίζουμε μια βαθιά παγκόσμια κρίση, πιο σύνθετη από ποτέ», ανέφερε ο Σαρκοζί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επικαλούμενος σε μήνυμά του στο Facebook «την πίστη στις αξίες της δημοκρατικής δεξιάς» ο Σαρκοζί αναφέρθηκε επίσης στην «σαφή ευρωπαϊκή δέσμευση» του απερχόμενου προέδρου.

Πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Σαρκοζί δεν είχε προσφέρει τη στήριξή του στην υποψήφια της δεξιάς, Βαλερί Πεκρές, η οποία εξασφάλισε το 4,78% των ψήφων.

Ο Μακρόν ευχαρίστησε τον Σαρκοζί για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που του προσφέρει

Καλοδεχούμενη είναι για τον Εμανουέλ Μακρόν η δημόσια στήριξη που του προσέφερε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Ο Μακρόν, ο οποίος τη Δευτέρα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν θα έχει την υποστήριξη του Σαρκοζί, απάντησε «ρωτήστε τον», σήμερα δήλωσε, ότι τον ευχαριστεί «για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη», ότι τη θεωρεί «σημαντική» και ότι «αισθάνεται τιμή και υποχρέωση».

Πηγή: cnn.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου