ΔΙΕΘΝΗ

Τα καρύδια του Ομπάμα και το χάμπουργκερ του Κλίντον

τα-καρύδια-του-ομπάμα-και-το-χάμπουργκ-220426

Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον λάτρευε τα κεράσια. Ο Αβραάμ Λίνκολν μπορεί να παρέθετε επίσημα δείπνα αλλά προτιμούσε τις απλές τροφές: ένα μήλο με συνοδεία μιας κούπας καφέ. Τι κρύβουν όμως οι διατροφικές συνήθειες των Προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών για το χαρακτήρα τους;

Τα καρύδια του Ομπάμα και το χάμπουργκερ του Κλίντον

Την εποχή της οικονομικής ύφεσης, ο Φράνκλιν Ρούζβελτ απολάμβανε τα χοτ ντογκ μαζί με τη βασίλισσα της Αγγλίας. Από την άλλη ο Ρίτσαρντ Νίξονπροτιμούσε ένα μπολ με τυρί κότατζ και κέτσαπ. Ο Μπιλ Κλίντον, όταν έγινε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών λάτρευε τα χάμπουργκερ παρόλο που αργότερα έγινε χορτοφάγος.

Ο σημερινός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, προτιμά τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες για σνακ, όπως επίσης και τα δείπνα σε εστιατόρια της Ουάσινγκτον μαζί με τη σύζυγό του, υπέρμαχο της υγιεινής διατροφής.

Οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της 1600 Pennsylvania avenue, σπάνια καταγράφονται στην ιστορική κληρονομιά τους, ωστόσο η περιέργεια των Αμερικανών για τα φαγητά που αγαπούν οι Πρόεδροί τους παραμένει υψηλή.

Τα καρύδια του Ομπάμα και το χάμπουργκερ του Κλίντον

Η γνωριμία με τις τροφές που προτιμούν οι Αμερικανοί Πρόεδροι προσφέρει εκτός από μια ματιά στην καθημερινή ζωή τους και στοιχεία της προσωπικότητάς τους.

Όπως λέει και ο γνωστός Γάλλος γαστρονόμος, Anthelme Brillat-Savarin, «Πες μου τι τρως για να σου πω ποιος είσαι».

Σύμφωνα με τον Άλαν Χίρσκ, νευρολόγο και ψυχίατρο, το γνωμικό αυτό ισχύει. Σύμφωνα με τις έρευνές του η λαχτάρα του Ρόναλντ Ρίγκαν για τα φασόλια και η περιφρόνηση του Τζορτζ Μπους για το μπρόκολο «μπορεί να καθοδηγείται περισσότερο από την προσωπικότητά τους παρά από τη γεύση των τροφών».

«Υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ των τροφών και της προσωπικότητας,. Οι τροφές είναι σαν ένα παράθυρο της προσωπικότητάς μας» δηλώνει ο Χιρσκ, που εξήγαγε τα συμπεράσματά του συσχετίζοντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας με τις προτιμήσεις στα φαγητά σε 18.631 ενήλικες.

Η έρευνά του δείχνει ότι οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε το αντίθετο της προσωπικότητάς τους. Για παράδειγμα, οι δειλοί κλίνουν προς τα πικάντικα φαγητά.

Τα συμπεράσματά του για τις συνήθειες των Προέδρων:
Όσοι λατρεύουν το τηγανιτό χοιρινό, ένα από τα αγαπημένα του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, είναι κοινωνικοί, πιστοί και γενναιόδωροι.

Οι λάτρεις των κερασιών όπως ο Ουάσινγκτον, είναι επιθετικοί, εργασιομανείς και προτιμούν τη σεμνή ζωή.

Όσοι προτιμούν την κέτσαπ όπως ο Νίξον είναι ριψοκίνδυνοι, εστιάζουν στο στόχο τους, κατακτητές και απαντούν σε κάθε είδους προκλήσεις.

Όσοι πάλι αγαπούν τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες, όπως ο Ομπάμα, είναι ευχάριστοι, καλοί φίλοι και προτιμούν να εργάζονται σε μεγάλα γραφεία (Το Οβάλ Γραφείο άραγε είναι αρκετά μεγάλο;).

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου