ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 49 νεκροί από νέο κύμα βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ

τουλάχιστον-49-νεκροί-από-νέο-κύμα-βομβι-220110

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σημειώθηκαν την Τρίτη σε συνοικίες της Βαγδάτης, όπου ζουν κυρίως σιίτες, και στη νότια πόλη Χίλα. Από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 49 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 90.

Οι σιίτες γίνονται συχνά στόχοι των εξεγερμένων σουνιτών που τον τελευταίο χρόνο ανακτούν έδαφος στο Ιράκ.

Οι πιο πολύνεκρες επιθέσεις σημειώθηκαν στη Χίλα, 100 χλμ. νότια της Βαγδάτης, όπου 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επτά εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων μέσα στην ίδια την πόλη, καθώς και στις γειτονικές πόλεις Χάσουα, Μαχαουίλ και Μούσαγιαμπ.

«Το νοσοκομείο της Χίλα παρέλαβε 35 σορούς μέχρι στιγμής από επτά εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων» δήλωσε νοσοκομειακός αξιωματούχος.

Άλλοι 90 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τις εκρήξεις. Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης.

Σε μια από τις επιθέσεις αυτές, μια βόμβα που βρισκόταν μέσα σε σταθμευμένο όχημα κοντά σε σταθμό λεωφορείων στη συνοικία Μπαγιάα εξερράγη προκαλώντας το θάνατο πέντε ανθρώπων, δήλωσαν οι πηγές. Εκρήξεις σημειώθηκαν, επίσης, στις συνοικίες Αμίλ, Ιλάμ και Σούρτα.

Τη Δευτέρα 22 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια στο Ιράκ.

Η χώρα, η οποία προετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, γνωρίζει από την αρχή του 2013 τα χειρότερα βίαια επεισόδια μετά τις διαθρησκευτικές συγκρούσεις της περιόδου 2006-2007. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο τον Ιανουάριο.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου