ΔΙΕΘΝΗ

Εκοψαν το Σατανά-σωσία του Ομπάμα από ταινία για τον Ιησού

εκοψαν-το-σατανά-σωσία-του-ομπάμα-από-τ-220028

Στο κόψιμο των αμφιλεγόμενων σκηνών στις οποίες ένας από τους ηθοποιούς που υποδύεται το Σατανά της αμερικάνικης μίνι-σειράς για τη ζωή του Ιησού Χριστού, και που μοιάζει εντυπωσιακά με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, αποφάσισαν οι συντελεστές της ταινίας που θα προβληθεί στη μεγάλη οθόνη τον ερχόμενο Μάιο.

Οι παραγωγοί του «Υιού του Θεού», που βασίζεται στη δημοφιλή μίνι σειρά «Η Αγία Γραφή» του History Channel, δήλωσαν ότι αφαίρεσαν τα προσβλητικά επεισόδια. Ο βετεράνος Μαροκινός ηθοποιός Mohamen Mehdi Ouazanni, τον οποίο οι θεατές παραλλήλισαν με τον Ομπάμα, δε θα εμφανίζεται στην ταινία.

«Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω πως ο διάβολος θα κοπεί από την ταινία. Πρόκειται για μια ταινία για τον Ιησού, τον Υιό του Θεού και ο διάβολος δεν θα συμμετέχει στην ταινία» αποκάλυψε η παραγωγός Ρόμα Ντάουνι, σε συνέντευξή του στο Hollywood Reporter.

Πρόσθεσε επίσης ότι η διαμάχη για την εμφάνιση του Σατανά είχε επισκιάσει το θρησκευτικό μήνυμα της τηλεοπτικής σειράς. «Κάποιος σχολίασε πως ο ηθοποιός που έπαιξε το διάβολο έμοιαζε με τον Πρόεδρό μας και ξαφνικά τα μέσα ενημέρωσης τρελάθηκαν» δήλωσε η Ντάουνι. «Την επόμενη ημέρα, κι ενώ ήμουν σίγουρη ότι όλοι θα μιλούσαν για τον Ιησού, μιλούσαν αντ’ αυτού για τον Σατανά».

Πρόσθεσε: «Για την ταινία μας, «ο Υιός του Θεού», θέλω όλοι να εστιάσουν στον Ιησού. Θέλω το όνομά του να είναι στα χείλη του καθενός που θα δει την ταινία, γι’ αυτό και αφαιρούμε τον Σατανά από αυτή».

Οι εικόνες του Βιβλικού Σατανά και του Ομπάμα δίπλα δίπλα προκάλεσαν μια θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν η σειρά έκανε την εμφάνισή της τον περασμένο Μάρτιο. Οι παραγωγοί της ταινίας τότε εξέδωσαν δήλωση επαινώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ επέκριναν όσους είχαν κάνει την «λανθασμένη σύγκριση».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου