ΔΙΕΘΝΗ

Στους 7 οι νεκροί από την επίθεση σε ξενοδοχείο στο Σινά

στους-7-οι-νεκροί-από-την-επίθεση-σε-ξεν-216761

Ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες σε ξενοδοχείο της χερσονήσου του Σινά στην Αίγυπτο αυξήθηκε σε επτά νεκρούς, ανάμεσά τους δύο δικαστές και τέσσερις αστυνομικοί, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ένας δικαστής, που μετείχε σε αρμόδια αντιπροσωπεία εισαγγελέων για την εποπτεία των βουλευτικών εκλογών οι οποίες διεξάγονται στην Αίγυπτο, καθώς και δύο αστυνομικοί υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Χάλεντ Μεγκάχεντ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Εκτός από τους δύο καμικάζι, τέσσερις άνθρωποι βρήκαν ακαριαίο θάνατο κατά τη χθεσινή επίθεση, μεταξύ τους ένας δικαστής και δύο αστυνομικοί.

Η επίθεση σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Swiss Inn της Αλ-Αρίς, της πρωτεύουσας της επαρχίας Βόρειο Σινά, όπου το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιεί πολύ συχνά αιματηρές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και στρατιωτών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ή οργάνωση που αποκαλείται Επαρχία Σινά του Ισλαμικού Κράτους, η ίδια που είχε δηλώσει ότι είχε τοποθετήσει βόμβα στο αεροπλάνο που μετέφερε ρώσους τουρίστες, το οποίο συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στο Σινά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 224 επιβαίνοντες.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου