ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ρίψεις νερού με πιπέρι στροβίλισαν διαδηλωτές

τουρκία-ρίψεις-νερού-με-πιπέρι-στροβί-214663

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από την Άγκυρα, με την αστυνομία να κάνει χρήση νερού με πιπέρι για να απωθήσει τους διαδηλωτές στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία.

Μέλη του Εργατικού Κόμματος και η Ένωση Νέων της Τουρκίας εκδιώχθηκαν προς την Λεωφόρο Μουσταφά Κεμάλ μετά τη συγκέντρωσή τους στην οδό Κιζιλάι (Συντάγματος) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των αμφιλεγόμενων ειδικών δικαστηρίων, που καταδίκασαν πρόσφατα δεκάδες αξιωματικούς, πρωτεργάτες σχεδίων πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Η διαδηλωτές φώναζαν παράλληλα αντικυβερνητικά συνθήματα, αναφερόμενα στις προσπάθειες της κυβέρνησης Ερντογάν να συγκαλύψει το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο έχει κλυδωνίσει σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση, οδηγώντας στην παραίτηση τριών υπουργών.

Η αστυνομία έστησε οδόφραγμα για να σταματήσει τους διαδηλωτές που έκαναν πορεία προς το κοινοβούλιο και «αύρες» εκτόξευσαν νερό προς τους διαδηλωτές, μερικοί εκ των οποίων κρατούσαν σημαίες και πλακάτ.

Τουρκία: Ρίψεις νερού με πιπέρι στροβίλισαν διαδηλωτές

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν τα οδοφράγματα. Αφότου κάποιοι κατάφεραν να σπρώξουν τα εμπόδια, τα οχήματα της αστυνομίας εκτόξευσαν νερό με πιπέρι για να διαλύσουν το πλήθος. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνει μία τουρκάλα δημοσιογράφο να στροβιλίζεται από τη δύναμη του νερού.

Ο βουλευτής του κύριου αντιπολιτευτικού κόμματος της τουρκίας, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μαχμούτ Τανάλ, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, τόσο στην πλευρά των διαδηλωτών όσο και των αστυνομικών.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου