ΔΙΕΘΝΗ

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Wind Jet

στα-πρόθυρα-χρεοκοπίας-η-wind-jet-213604
Χιλιάδες επιβάτες αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ώρες μεγάλη ταλαιπωρία σε αεροδρόμια της Ιταλίας και του εξωτερικού λόγω της διακοπής των πτήσεων της ιταλικής ιδιωτικής εταιρίας Wind Jet, με έδρα την Σικελία.

Εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρίας να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις και της πιθανής χρεοκοπίας της, η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

Αυτό έχει συνέπεια χιλιάδες επιβάτες που είχαν αναχωρήσει για διακοπές με την σικελική εταιρία να βρεθούν μετέωροι, χωρίς την δυνατότητα να επιστρέψουν. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς Ιταλούς που ετοιμάζονταν να «αποδράσουν» για ολιγοήμερη ανάπαυση.

Η Alitalia προσφέρει μερική κάλυψη στους επιβάτες, αλλά τους ζητεί συχνά να καταβάλλουν τη χρηματική διαφορά του εισιτηρίου και τους επιτρέπει να επιβιβασθούν σε νυχτερινές κυρίως πτήσεις.

Η Wind Jet, με έδρα την Κατάνη της Σικελίας συνέδεε κατά κύριο λόγο ιταλικές πόλεις. Στις πτήσεις της, περιελάμβανε, όμως, και κάποια θέρετρα του εξωτερικού: είναι η περίπτωση της αεροπορικής σύνδεσης Κατάνης-Ζακύνθου.

Η συγκεκριμένη εταιρία απασχολεί πεντακόσιους εργαζόμενους, συν άλλους τριακόσιους που εργάζονται για εξωτερικούς, συνεργαζόμενους προμηθευτές. Το προσωπικό της πραγματοποιεί έκτακτη συνέλευση στο αεροδρόμιο της Κατάνης, ο διευθυντής του οποίου έχει δεσμευθεί να βοηθήσει τους υπαλλήλους να μην μείνουν άνεργοι.

Για αύριο έχει οριστεί συνάντηση των συνδικάτων και της εργοδοσίας, παρουσία της κυβέρνησης Μόντι, σε αναζήτηση λύσης, πριν την οριστική χρεοκοπία. Πριν τρεις ημέρες, όλοι ήλπιζαν ότι η Alitalia θα μπορούσε να απορροφήσει την Wind Jet, αλλά το σενάριο ναυάγησε, «λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων των υπεύθυνων της εταιρίας της Σικελίας», όπως άφησαν να διαρρεύσει πηγές της Alitalia.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου