ΔΙΕΘΝΗ

Στο «σφυρί» η έπαυλη του Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι

στο-σφυρί-η-έπαυλη-του-αλ-καπόνε-στο-μ-206047

Την ευκαιρία να κάνει δική του την επιβλητική έπαυλη όπου έζησε ο μεγαλύτερος γκάνγκστερ όλων των εποχών έχει όποιος πλειοδοτήσει στη νέα δημοπρασία στην οποία βγαίνει, έξι μόλις μήνες μετά την αγορά της έναντι 7,4 εκατ. δολαρίων από τον σημερινό ιδιοκτήτη της.

Το επιβλητικό κτίριο στο Palm Island της Φλόριντα, μεγέθους ποδοσφαιρικού γηπέδου χτίστηκε το 1922 από τον Κλάρενς Μπους, μέλος της οικογένειας ζυθοποιίας Anheuser-Busch και πουλήθηκε το 1928 έναντι 40.000 δολαρίων στον Αλ Καπόνε.

Η άφιξη του Αλ Καπόνε στη Φλόριντα είχε προκαλέσει σάλο τότε, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες κατάφερε να γοητεύσει τους ντόπιους αφού τους είχε υποσχεθεί να μην παραβεί το νόμο ενώ παράλληλα έσωσε σημαντικές δωρεές στους τοπικούς άρχοντες.

Το 1931 και ύστερα από πολύχρονες έρευνες του επιθεωρητή Ουίλσον ο Καπόνε καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή. Η κατηγορία στηρίχθηκε στη μαρτυρία του δικηγόρου του Λώρενς Μάτινγκλυ, σε διάφορα στοιχεία με έσοδα του γκάνγκστερ και σε διάφορες άλλες μαρτυρίες.

Αρχικά δέχθηκε τις κατηγορίες, πιστεύοντας ότι θα υπήρχε ευνοϊκή μεταχείριση. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη με αποτέλεσμα ο Καπόνε να αναιρέσει την αρχική του κατάθεση. Προσπάθειες όπως αυτή της δωροδοκίας των ενόρκων δεν πέτυχαν και έτσι ο δικαστής Ουίλκερσον τον καταδίκασε σε δέκα χρόνια φυλάκιση επιβάλλοντάς του επιπλέον και πρόστιμα 50.000 δολαρίων.

Το 1932 μεταφέρθηκε στις φυλακές της Ατλάντα και στη συνέχεια σε αυτές του Αλκατράζ. Λίγο μετά το 1935 άρχισε να δείχνει συμπτώματα συφιλιδικής παράνοιας και άρχισε να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Τον τελευταίο χρόνο της ποινής του βρισκόταν στο Τέρμιναλ Άιλαντ της Καλιφόρνια. Αποφυλακίστηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1939 αφού πλήρωσε 37.617,51 δολάρια και αποσύρθηκε στο κτήμα του στη Φλόριντα.

Απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς στις 25 Ιανουαρίου του 1947.
Μετά το θάνατο του Καπόνε το 1947, το σπίτι παρέμεινε στην οικογένειά του μέχρι της αρχές της δεκαετίας του 1970 όταν και αγοράστηκε από τον πιλότο της Delta Airlines, Χένρι Μόρισον.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου